Τηγανίτες µε ζύµη ψωµιού

0

Πρωτότυπες και τραγανές µπουκιές που θα εξαφανιστούν εν ριπή οφθαλµού

Υλικά
  • 1 κιλό σκληρό αλεύρι ή ½ κιλό σκληρό αλεύρι + ½ κιλό κίτρινο αλεύρι τύπου Μ
  • 450 ml νερό, κρύο
  • 30 γρ. µαγιά, νωπή
  • 20 γρ. αλάτι
  • 2 αβγά
  •  5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • λίγο θυµάρι
Εκτέλεση

1. Σε µεγάλο µπολ ρίχνουµε όλα τα υλικά και τα ζυµώνουµε καλά µε το χέρι (µπορεί να γίνει και σε µίξερ µε µπράτσο). Καλύπτουµε τη ζύµη µε καθαρή πετσέτα κουζίνας και την αφήνουµε να ξεκουραστεί για µισή ώρα.

2. Κόβουµε τη ζύµη σε µπαλάκια 50-60 γρ. και τα αφήνουµε, σκεπασµένα µε πετσέτα, να ξεκουραστούν στο ψυγείο. Την ώρα του φαγητού ανοίγουµε κάθε µπαλίτσα σε λεπτό στρογγυλό πιτάκι και τηγανίζουµε αµέσως σε φριτέζα (σαν λουκουµάδες). Μόλις φουσκώσουν, ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Τηγανίζουµε µέχρι να αποκτήσουν ροδοκόκκινο χρώµα.




tovima
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top