Α. Λοβέρδος:«Τα μέτρα είναι σκληρά, αλλά θα τα ψηφίσω»

0

Είναι η ώρα των καθαρών λύσεων. Ολοι μας βρισκόμαστε προ των ευθυνών μας

Στην δήλωση πώς θα ψηφίσει υπέρ των μέτρων, παρόλο που είναι δύσκολα και σκληρά για τους πολίτες και παρόλο που «καλούμαστε να ψηφίσουμε μέσω εκβιαστικών διλημμάτων» προχώρησε μέσα από άρθρο του στα «Νέα» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Α. Λοβέρδος, ο οποίος όπως λέει  «θα πράξει το καθήκον του και θα στηρίξει τη συμφωνία των τριών αρχηγών».

«Οι βουλευτές της παρούσας Βουλής, που ήμασταν όμως και στην προηγούμενη Βουλή, καλούμαστε για τέταρτη φορά μέσα σε τρία χρόνια να ψηφίσουμε δύσκολα και σκληρά μέτρα περικοπών. Τέταρτη φορά καλούμαστε να ψηφίσουμε ευρισκόμενοι ενώπιον εκβιαστικών διλημμάτων.  

Δίνουμε στην Ελλάδα, την πατρίδα μας, μια ακόμη ευκαιρία, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τους πολίτες της, ή την αφήνουμε να καταρρεύσει; Για τέταρτη φορά θα ακούσουμε υποσχέσεις περί τελευταίου γύρου, αναπτυξιακών πολιτικών, επιστροφών των περικοπών όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες κ.ο.κ. Δύσκολα, σκληρά αλλά πολύ συγκεκριμένα μέτρα, που ως μόνο δήθεν ελπιδοφόρο πλαίσιο έχουν τις εύκολες, αλλά γενικόλογες και εν τέλει ανύπαρκτες αναπτυξιακές προοπτικές. 

Έτσι, όμως, όσοι γνωρίζουμε από κοντά τα πράγματα, αντιλαμβανόμαστε πως καλούμαστε να ξαναψηφίσουμε όχι απλώς υπό το κράτος εκβιαστικών διλημμάτων, αλλά ενός κατά κυριολεξία ωμού εκβιασμού, δίχως πραγματικές ελπίδες οικονομικής ανάκαμψης κι ανόρθωσης της χώρας μας.

Τρεις φορές ως υπουργός και βουλευτής και σήμερα τέταρτη φορά ως βουλευτής θα κάνω το καθήκον μου. Θα στηρίξω τη συμφωνία των τριών αρχηγών, που εμπεριέχει τα αποτελέσματα μιας πολύμηνης διαπραγμάτευσης…  Αν με τη στάση μας στη Βουλή καταφέρουμε να χρηματοδοτηθούμε τις επόμενες εβδομάδες κι έτσι γλιτώσουμε τη βίαιη κατάρρευση, δηλαδή τη φτώχεια, τη δυστυχία και την εγκληματικότητα, τότε χωρίς ανάπτυξη κινδυνεύουμε με βαθμιαία κατάρρευση της οικονομίας μας και με τα ίδια ακριβώς τραγικά αποτελέσματα.  

Ανάπτυξη, όμως, υποσχέθηκαν ως τώρα τρεις πρωθυπουργοί, δίχως να υπάρχει ούτε καν ένα σχέδιο γι’ αυτήν…  Με δεδομένα τα σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς και το δυσμενές για την Ελλάδα επενδυτικό κλίμα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε την ύφεση είναι να χτυπήσουμε αμέσως και βίαια την κρατική γραφειοκρατία που δυναστεύει την οικονομία.», αναφέρει μεταξύ άλλων και καταλήγει πώς «αμέσως μετά τη χρηματοδότηση της χώρας, οι δραστηριότητές μας θα συμπληρωθούν και θα ολοκληρωθούν με τον αγώνα μας για τη ρήξη, την ανατροπή και τη ριζοσπαστική αλλαγή κομμάτων και πολιτικών στον χώρο της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας.

Είναι η ώρα των καθαρών λύσεων. Ολοι μας βρισκόμαστε προ των ευθυνών μας.»

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top