Απλή, πεντανόστιμη συνταγή, κατευθείαν από το χωριό της γιαγιάς..
Υλικά
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1½ κιλό πλυμένο και χοντροκομμένο λάχανο
- 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2-3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 2-3 γαρύφαλλα
- 1 κύβο λαχανικών
- 2-3 ψιλοκομμένες τομάτες ή 1 φλιτζάνι σπιτική τομάτα Pummaro
- αλάτι και πιπέρι
Σοτάρετε για 5 λεπτά τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το λάδι σε μέτρια φωτιά, πριν προσθέσεις στη χαρούμενη παρέα τους το λάχανο.
Ανακάτεψε για άλλα 5 λεπτά και ρίξε και τα υπόλοιπα υλικά (την τομάτα, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το γαρύφαλλο), 2 φλιτζάνια νερό και τον κύβο λαχανικών -το τελευταίο δεν είναι και υποχρεωτικό.
Άφησέ τα να βράσουν για 45 λεπτά και σέρβιρε το χωριάτικο λάχανο ζεστό.
Tip: Ταιριάζει πολύ με το λουκάνικο.
mama365
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.