Κιμαδόπιτα

0

πεντανόστιμη


Για το φύλλο
  • 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι
  • αλάτι
  • 1 κουτί νισεστέ (δεν το χρησιμοποιούμε όλο)
Για τη γέμιση
  • 500 γραμ. κιμά
  • 5 κρεμμύδια μέτρια ξερά
  • 1 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
  • 2 αυγά για μέσα
  • 1 αυγό για επάνω από το φύλλο
  • 1 τέταρτο κεφαλογραβιέρα χοντροτριμμένη
  • 4 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο


ΓΕΜΙΣΗ

Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι, τα κρεμμύδια, το κιμά και τα σωτάρουμε. Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε μέσα αλάτι, πιπέρι και το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να το πιει όλο και να στεγνώσει. Αποσύρουμε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας και όταν κρυώσει λίγο προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και όταν κρυώσει πιο πολύ προσθέτουμε και τα δύο τα αυγά χτυπημένα.

Ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε ένα φύλλο, λάδωμα παντού το φύλλο και βάζουμε και δεύτερο φύλλο και ξαναλαδώνουμε. Βάζουμε λίγη γέμιση, διάσπαρτη, μετά ξανά ένα φύλλο και ξανά λάδωμα και γέμιση, διάσπαρτη, ξανά φύλλο και λάδωμα και γέμιση και τέλος 3 φύλλα από πάνω. Στρίβουμε τις άκρες καλά, χαράσσουμε την πίτα μας σε τετράγωνα κομμάτια.

Σε ένα μπολάκι σπάμε ένα αυγό, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό και 1 φλιτζανάκι του καφέ (όχι γεμάτο) λάδι. Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε επάνω στην πίτα μας. Με καθαρό χέρι το απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια τις πίτας μας. Έχουμε ανάψει το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε. Καλή επιτυχία!!

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΦΥΛΛΟ

Σε ένα μπολ βάλτε όλο το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι. Προσθέτετε σιγά σιγά νερό χλιαρό και ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια σας, Την χωρίζετε σε 8 μπαλάκια μέγεθος μήλου. Σε μία επιφάνεια έχετε βάλει το νισεστέ, ακουμπάτε εκεί επάνω τα μπαλάκια και τα κυλάτε με το νισεστέ .. Αφήστε τα για μισή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη μας.

Μετά ρίξτε σε μία επιφάνεια λίγο νισεστέ, πατήστε με το λεπτό πλάστη το μπαλάκι και ανοίξτε το σε μέγεθος ενός μεγάλου πιάτου. Βάλτε το στην άκρη και κάντε το ίδιο με όλα τα μπαλάκια. Μετά παίρνετε το ένα κομμάτι φύλλου, ραντίζετε με το νισεστέ, δεύτερο κομμάτι φύλλο πάνω από το πρώτο, νισεστέ ράντισμα και τρίτο φύλλο ράντισμα με νισεστέ. Παίρνετε το πλάστη και τα ανοίγετε, κατ’αυτόν τον τρόπο. Τα φύλλα ανοίγουν τρία τρία !! Και το νισεστέ βοηθάει για να ανοίξει στο λεπτό το φύλλο και να είναι και τραγανό.

magiriki-sintages
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top