Αν αναλάμβαναν οι άνδρες να οργανώσουν τα Χριστούγεννα...

0
τα Χριστούγεννα θα ήταν ως εξής...

Ποιός οργανώνει και ετοιμάζει το σκηνικό για τα Χριστούγεννα στο σπίτι σας; Σύμφωνα με τις στατιστικές, χωρίς καμία αμφιβολία, είναι μια γυναίκα (με άλλα λόγια, εσύ) που έχει ένα σωρό πράγματα να κάνει.

Οι γυναίκες παραδοσιακά ασχολούνται περισσότερο με το νοικοκυριό και με τις δουλειές του σπιτιού γενικά. Μάλιστα οι έρευνες δείχνουν ότι ακόμα και στα σύγχρονα ζευγάρια, σχεδόν τα δύο τρίτα των γυναικών δεν παίρνουν καμιά βοήθεια από τους συζύγους τους σε θέματα νοικοκυριού. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται όταν έχουμε Χριστούγεννα.

Οι άντρες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, δεν βοηθούν ούτε στην προετοιμασία, ούτε στο καθάρισμα, ούτε στα ψώνια, παρά μόνο στα ψώνια για δώρα και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για δώρα που προορίζονται γι' αυτούς.

Μην απορείτε λοιπόν που οι μέρες των Χριστουγέννων μπορεί να είναι τελικά πολύ αγχωτικές για τις γυναίκες.

Αλλά θα μπορούσαν να είναι λιγότερο αγχωτικές αν οι άνδρες είχαν αναλάβει αυτοί την χριστουγεννιάτικη διαδικασία; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, αρκετοί άνδρες το πιστεύουν.

Αν λοιπόν άλλαζε το πράγμα και οι άντρες αναλάμβαναν το θέμα, τα Χριστούγεννα θα ήταν ως εξής:

1. Όχι ευχετήριες κάρτες. Οι μισοί από τους άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως είναι πολύς κόπος και χρόνος να μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία και πολύ απλά δεν θα το έκαναν.

2. Ποιος ασχολείται με γαλοπούλες; Όχι οι άντρες πάντως. Το παραδοσιακό πιάτο που χρειάζεται ώρες προετοιμασίας, φεύγει από το μενού και αντικαθίσταται με κάτι λιγότερο χρονοβόρο. Περίπου 25% του δείγματος λέει όχι στη γαλοπούλα, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 20% που δε θα χαλιόταν με μια παραγγελία απέξω.

3. Δεν υπάρχει λόγος να πακετάρεις δώρα στο σπίτι, ήτοι να τρέχεις να αγοράζεις χαρτί φιόγκους κι άλλα τέτοια, όταν πολύ απλά μπορούν να σου τυλίξουν το δώρο στο κατάστημα. Αυτό δήλωσε η πλειονότητα των ερωτηθέντων.

4. Επίσκεψη στα πεθερικά; Ξεχάστε το. Πάνω από το ήμισυ του δείγματος φυσικά είπε όχι στις επισκέψεις στο σπίτι των γονιών

5. Τα παιδιά είναι καλοί βοηθοί. Άρα, τα βάζουμε στο παιχνίδι. Αυτό λένε οι άνδρες. Βάλτε τα μικρά στην κουζίνα και κάντε τα βοηθούς.

6. Τα Χριστούγεννα είναι οικογενειακή γιορτή. Αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει και το 66% των ανδρών που ερωτήθηκαν, δήλωσαν ότι η οικογένειά τους είναι η βασική τους προτεραιότητα την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η έρευνα έγινε από την εταιρεία Red Tractor, σε δείγμα 2,000 ανδρών και δημοσιεύτηκε στην Daily Mail. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα "τι θα άλλαζαν στον τρόπο που οργανώνονται οι γιορτές των Χριστουγέννων στο σπίτι;". Σχεδόν, το ένα τρίτο δήλωσε πως οι γυναίκες στρεσάρονται υπερβολικά αυτήν την περίοδο και πάνω από τους μισούς πιστεύουν ότι θα οργάνωναν καλύτερα το θέμα αν ήταν αυτοί επικεφαλής.

Το καλύτερα κατά την άποψή τους, σημαίνει λιγότερο αγχωτικό και με μειωμένο κόστος.

Οπότε κυρίες μου, ας αφήσουμε τους άντρες να αναλάβουν. Ας τους αφήσουμε να ψωνίσουν, να γράψουν (ή να μην γράψουν) τις κάρτες, να μαγειρέψουν ή να μας πάνε σε κάποιο εστιατόριο για το χριστουγεννιάτικο γεύμα. Εμείς το μόνο που θα κάνουμε είναι να φάμε, να πιούμε και να ευθυμήσουμε. Σωστά;

Στο τέλος, τι το χειρότερο μπορεί να γίνει; Δεν είναι δυνατό να πάνε όλα στραβά χωρίς εμάς; Ή μήπως είναι;

Θεούλη μου! Μ' έπιασε ήδη πανικός!

noikokyra
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top