Τυρόψωμο με σκόρδο

0

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Υλικά

Για 4-6 άτομα
  • 224 γραμμάρια τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
  • 1 κιλό τυρί τριμμένο τσένταρ
  • 1/2 έως 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμυδάκι
  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)  ή γιαούρτι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ραβδί ανάλατο βούτυρο (1/2 φλιτζάνι,112 γραμμάρια )  σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 καρβέλι ψωμί κομμένο στη μέση οριζόντια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα τυριά και το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος  ή γιαούρτι μαζί με τη μαγιονέζα.

Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το μείγμα βούτυρο στο μείγμα τυριού.

Προθερμάνετε τον φούρνο στο γκριλ στη μεσαία θερμοκρασία. Κόβετε το καρβέλι οριζόντια στη μέση  και απλώστε το μείγμα τυριού πάνω στη ψίχα από το καρβέλι.

Βάζετε το καρβέλι πάνω στη σχάρα και ψήνετε στο γκριλ για 3 - 4 λεπτά μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα.

Βγάζετε από σχάρα και αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Κόβουμε το ψωμί  σε φέτες και σερβίρετε.

sidagi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top