Ασιατική συνταγή που εμείς θα την φτιάξουμε για να απολαύσουμε τη μπύρα μας
Συστατικά
- 200 γρ. Καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο
- ½ κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 100 γρ. φυτικό βούτυρο
- 2-3 σταγόνες κόκκινο ταμπάσκο
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
- 400 γρ. φύλλο κρούστας
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάχανο, το μαϊντανό, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και μισό φλιτζάνι νερό.
- Τα βράζουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
- Σβήνουμε τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα το καλαμπόκι.
- Κόβουμε το φύλλο κρούστας 18 επί 8 εκατοστά και μ' ένα πινέλο τα βουτυρώνουμε.
- Βάζουμε στην άκρη τους λίγη από τη γέμιση, διπλώνουμε τα πλαϊνά του κάθε φύλλου προς τα μέσα για να μη φύγει η γέμιση και μετά τα τυλίγουμε σε μικρά ρολά.
- Βουτυρώνουμε με πινέλο την επιφάνεια των σπρινγκ ρολ και τα βάζουμε σε ταψί.
- Τα ψήνουμε στους 180ο C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Τα σερβίρουμε ζεστά με συνοδεία γλυκόξινης σάλτσας.
- Διάρκεια: 1 ώρα και 10 λεπτά
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.