πολύ πιο υγιεινά από τα πατατάκια του εμπορίου
Μιας και τα πατατάκια είναι αδυναμία όλων μας, ειδικά όταν χαζεύουμε τηλεόραση ή έχουμε παρέα στο σπίτι, η ακόλουθη συνταγή θα σας βοηθήσει όχι μόνο να μειώσετε τις θερμίδες στο αγαπημένο σας σνακ -μιας και είναι πολύ πιο υγιεινή από τα πατατάκια του εμπορίου- αλλά και να γλιτώσετε χρήματα, φτιάχνοντας τα δικά σας, πεντανόστιμα, τραγανά, σπιτικά πατατάκια.
Υλικά
(για ένα μπολ, για μεγαλύτερες ποσότητες αυξάνετε αναλογικά)
- 1κ.σ. φυτικό ελαιόλαδο
- 1 πατάτα (κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες)
- 1/2κ.σ αλάτι
1. Βάλτε το λάδι σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων, ρίξτε μέσα τις φέτες πατάτας και κουνήστε καλά μέχρι να καλυφτούν όλες από το λάδι.
2. Αλείψτε καλά ένα μεγάλο πιάτο σερβιρίσματος με λάδι και απλώστε πάνω τις φέτες πατάτας σε μια στρώση.
3. Βάλτε το πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων για 3-5 λεπτά (εξαρτάται από τη θερμότητα του κάθε φούρνου), μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα (αν δεν το πάρουν δε θα γίνουν τραγανές). Ρίξτε τα τσιπς σε ένα μπολ, προσθέστε αλάτι κατά βούληση και σερβίρετε. Αν έχετε και άλλη μερίδα να ψήσετε, δε χρειάζεται να λαδώσετε ξανά το πιάτο.
ourlife


Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.