Λεχματζούν

0

Τα σερβίρουμε με γιαούρτι και γίνονται ανάρπαστα σε κάθε τραπέζι.

Υπέροχα πικάντικα λαχματζούν με ζύμη.

Υλικά
  • Για τη ζύμη:
  • 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • Νερό όσο πάρει (περίπου 1+1/2 φλ.)
Για τη γέμιση:
  • 350 γραμ. κιμά αρνίσιο ή ανάμεικτο αρνί και μοσχάρι
  • 2 κρεμμύδια άνυδρα
  •  2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  •  1 κ.σ. πάπρικα (γεμάτη)
  •  Αλάτι
  •  Πιπέρι
  •  Μπούκοβο
  •  2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 λεμόνι
  • Λίγο γιαούρτι
Βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά σε μπωλ. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε νερό περίπου 1+1/2 φλ. και το αλάτι και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπωλ να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.

Βάζουμε τον κιμά στη σανίδα κοπής, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, το σκόρδο, το μαϊντανό, πάπρικα, αλάτι – πιπέρι, μπούκοβο και με το μαχαίρι κόβουμε τα υλικά ξανά και ξανά (το μείγμα απλώνεται με το κόψιμο, το μαζεύουμε με το μαχαίρι και συνεχίζουμε).
Στο τέλος το μείγμα θα γίνει σαν να ζυμώθηκε και θα αλλάξει χρώμα.

Ιδανικά θα ήταν αν μπορούσαμε να φυλάξουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο για 30’.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια μικρά ή μεγάλα, ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε τα λαχματζούν.

Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο την ζύμη με πλάστη και με τα δάχτυλα.
Την βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα.
Απλώνουμε από λίγη γέμιση, με τα δάχτυλα.
Φροντίζουμε γύρω – γύρω να αφήσουμε κενό στη ζύμη (όχι γέμιση).

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 200 – 220ο C για 15-20’ να ροδίσουν καλά.
Καίμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις βγουν από τον φούρνο περιχύνουμε με καυτό βούτυρο.
Στύβουμε λεμόνι.
Σερβίρουμε με γιαούρτι.

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη συνταγή με έτοιμες πίτες.

life2day
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top