Όλη η νοστιμιά της φύσης...
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κιλά αρνάκι κομμένο σε μερίδες
- Λίγο αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 6 δέσμες κρεμμυδάκια φρέσκα
- 15 φρέσκα φύλλα μαρουλιού
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 βιολογικά αυγά
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το αρνάκι.Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το νερό.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
Πλένουμε τα κρεμμυδάκια με καθαρό νερό και τα κόβουμε προσεκτικά σε μεγάλα κομμάτια. Τα ρίχνουμε μαζί με τον άνηθο, το μαρούλι και το μαϊντανό, στην κατσαρόλα με το κρέας και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Σε ένα μπολ χτυπούμε τα αυγά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Βάζουμε λίγο από το ζωμό του φαγητού ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα πάνω στο φαγητό.
Κουνούμε τη κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις ώστε να καλυφθεί όλο το φαγητό με το αυγολέμονο.
Σερβίρουμε σε μια ωραία πιατέλα.
Καλή Όρεξη!
xs-recipes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.