Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις

0

Ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε τριγμούς

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις. Καταψηφίστηκε η τροπολογία για την ένταξη του ταμείου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ.

Επρόκειτο για ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε τριγμούς στη συνοχή της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ακολούθησαν την κεντρική γραμμή του κόμματος, ενώ διαφοροποιήσεις διατύπωσαν κατά τη ψηφοφορία και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, που καταψήφισαν τα άρθρα 2,3,5 ενώ στην τροπολογία δήλωσαν "Παρόντες".

Επίσης, 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν το άρθρο 2 που αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, γεγονός που σημαίνει καταψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Δεν ψηφίσαν τον άρθρο 2 οι: Απ. Κακλαμάνης, Μ. Κασσής, Θ. Παραστατίδης, Θ. Τζάκρη, Μ. Μπόλαρης, Γ. Δριβελέγκας, Κ. Τριαντάφυλλος, Κ. Σκανδαλίδης, Θ. Μωραΐτης, Γ. Ντόλιος και Χατζί Οσμαν Αχμέτ.

Το ΠΑΣΟΚ είχε αρχικώς δηλώσει ότι θα ψηφίσει “παρόν” στο άρθρο 4 και “όχι” στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ. Τελικώς, πολλοί βουλευτές του κόμματος ψήφισαν εκτός γραμμής.

Σημειώνεται ότι το άρθρο 2 και 4 έγιναν δεκτά, μολονότι δεν υπερέβη τις 151 ψήφους, καθότι η πλειοψηφία ορίζεται από τους παρόντες βουλευτές, δηλαδή τους 293 που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.





Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στη ψηφοφορία δεν παραβρέθηκαν οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης.

Από τη ΔΗΜΑΡ διαφοροποιήθηκε ο Β. Οικονόμου ψηφίζοντας την τροπολογία.

Τα αποτελέσματα
:

Άρθρο 1: Περιλαμβάνει τα επείγοντα μέτρα Εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.

Ναι: 173
Όχι: 120

Άρθρο 2: Κατάργηση ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών, Ραφήνας.

Ναι: 148
Όχι: 139
Παρών: 6

Άρθρο 3: Ρυθμίζονται θέματα αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών συναφή με τις πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώνονται με τον παρόντα νόμο.

Ναι: 156
Όχι: 135
Παρών: 2

Άρθρο 4: Ρυθμίζονται κατεπείγοντα θέματα των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υποδομών, Παιδείας. Μείωση αποδοχών υπαλλήλων του Δημοσίου

Ναι: 146
Όχι: 121
Παρών: 26

Άρθρο 5: Καταργείται η υποχρέωση των μηχανικών περί καταβολής εισφοράς υπέρ του ΤΕΕ για τις πάσης φύσεως λειτουργικές δαπάνες.

Ναι: 158
Όχι: 135

Άρθρο 6: Τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η εξίσωση του φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης στα 330 ευρώ στο χιλιοστόλιτρο,

Ναι: 173
Όχι: 120

Άρθρο 7: Εμπεριέχει την τροπολογία για την ένταξη του ασφαλιστικό ταμείου ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ. Περιλαμβάνονται τα επαγγέλματα των δικηγόρων, γιατρών, συμβολαιογράφων.

Ναι: 136
Όχι: 143
Παρών: 14

Συνεπώς η τροπολογία για την ένταξη του ταμείου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ δεν περνάει.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είχε αποσύρει την τροπολογία για τον Αιγιαλό για να επανεξεταστεί, ενώ δεν αποσύρθηκε η τροπολογία για την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ, η οποία τελικά καταψηφίστηκε.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top