Λαζάνια με λουκάνικα και κιμά

0

Η νοστιμιά στο στόμα...

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γραμμάρια λαζάνια
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • 3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 5 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε κύβους
  • 250 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
  • 1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι και πιπέρι
  • πεκορίνο τριμμένο
  • λίγο μαϊντανό ή βασιλικό (αν θέλω)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε χαμηλή φωτιά βάζω το λάδι, τα κρεμμύδια, τα πράσα, τα λουκάνικα και τον κιμά, τα ανακατεύω συνέχεια για 5-6 λεπτά (προσέχοντας να μη μαυρίσει το κρεμμύδι) και τα σβήνω με το κρασί. 
 Προσθέτω την πάπρικα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, ρίχνω τις ντομάτες και αφήνω όλα τα υλικά να βράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα. 
Βράζω τα λαζάνια, τα σουρώνω και τα βουτυρώνω. 
Τα βάζω σε μια πιατέλα, τα ανακατεύω με το τριμμένο πεκορίνο και τα περιχύνω με τη σάλτσα. 
Σερβίρονται ζεστά. 
Αν θέλω, ψιλοκόβω από πάνω λίγο μαϊντανό ή βασιλικό.

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top