Προετοιμασία: 5 λεπτά | Μαγείρεμα: 7 λεπτά | Σύνολο: 12 λεπτά
Το σπιτικό σιρόπι σοκολάτας γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα, είναι νοστιμότατο, αρωματικό και οικονομικό.
Συνταγή για: 500 ml περίπου
Υλικά συνταγής:
- Ζάχαρη: 1 1/2 κούπα
- Νερό: 1 1/2 κούπα
- Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι τσαγιού
- Αλάτι: 1 πρέζα
- Κακάο: 1 κούπα
1. Κοσκινίζετε το κακάο, μέσα σε κατσαρολάκι. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
2. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 5 λεπτά (όσο περισσότερο το βράσετε τόσο πιο παχύρρευστο θα γίνει το σιρόπι).
3. Κατεβάζετε το σιρόπι από την φωτιά και αδειάζετε σε γυάλινο μπουκάλι ή βάζο. Κλείνετε και όταν κρυώσει το φυλάτε στο ψυγείο.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.