"Πιστεύουμε στην Ελλάδα"
Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον με τον έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Στη συνέχεια ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Κ. Κλίντον και την παρουσία των κυρίων Αβραμόπουλου, Στουρνάρα και Χατζηδάκη καθώς και Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών.
«Πιστεύουμε σε αυτή τη χώρα και στο μέλλον της», είπε χαρακτηριστικά ο Μπιλ Κλίντον πριν την έναρξη της σύσκεψης αυτής. «Δεν ήρθαμε επειδή έχουμε τις απαντήσεις, αλλά θέλουμε να βοηθήσουμε», συμπλήρωσε.
Παράλληλα, χαιρέτισε το σχηματισμό της τριμερούς κυβέρνησης και αν και παραδέχθηκε ότι η λιτότητα δεν μπορεί να αποφευχθεί, σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται είναι σημαντικές.
Τέλος, ο κ. Κλίντον εξέφρασε την εκτίμησή του για την Ελλάδα, λέγοντας πως είναι μια πλούσια χώρα, με πλούσιους ανθρώπους, πλούσιες ιδέες και πλούσια κληρονομιά.
Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον πρώην πρόεδρο της Αμερικής σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο της ύφεσης. «Θέλουμε να ανακάμψουμε με τη βοήθεια του ελληνικού λαού, την στήριξη των Ευρωπαίων, αλλά και των Ελλήνων ομογενών», πρόσθεσε.
Ο έλληνας πρωθυπουργός επέμεινε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ανάκαμψης και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δει φως στην άκρη του τούνελ. «Ξέρουμε πως είναι δύσκολο, αλλά έχουμε αποφασίσει να πετύχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι σε δύσκολους καιρούς χρειάζεται ισχυρή ηγεσία και ελπίδα».
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο για την πρωτοβουλία που πήρε, σημειώνοντας πως εκτιμά βαθύτατα το έντονο ενδιαφέρον του για την Ελλάδα και την υποστήριξη που παρέχει.
Η δήλωση Σαμαρά
Σε δήλωση που έκανε ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση τονίζει:
«Συναντήθηκα σήμερα με τον Πρόεδρο Κλίντον, που επισκέπτεται την Ελλάδα, μετά από πρόσκληση επιφανών Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών που έχουν συστήσει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τη χώρα μας, την “Hellenic Initiative”.
Η πρωτοβουλία αυτή συνδυάζεται με την “Clinton Global Initiative”, τη διεθνή πρωτοβουλία του Προέδρου Bill Clinton για την αντιμετώπιση μεγάλων διεθνών προβλημάτων που ενώνει σε κοινό σκοπό διακεκριμένες προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο.
Η επίσκεψη του Προέδρου Κλίντον στην Ελλάδα, μαζί με επιφανείς Έλληνες της Ομογένειας, έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα μας δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή κρίση και δίνει ένα δύσκολο αγώνα να την ξεπεράσει.
Στόχος μας είναι να επιτύχουμε, ώστε οι θυσίες του Ελληνικού λαού να πιάσουν τόπο.
Κατά τη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο Κλίντον συζητήθηκαν θέματα προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα. Αλλά και ζητήματα για την απευθείας ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας μας, αξιοποιώντας το δίκτυο “Clinton Global Initiative” καθώς και τα ισχυρά δίκτυα των Ελλήνων της Αμερικής και ολόκληρου του οικουμενικού Ελληνισμού.
Καλωσορίζω τον Πρόεδρο Κλίντον σε μιαν ακόμα επίσκεψή του στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή θέλουμε όλους τους φίλους μας δίπλα μας. Και στο πρόσωπό του αναγνωρίζουμε ένα σταθερό φίλο της χώρας μας».
Ο κ Κλίντον στη συνέχεια μετέβη στο ξενοδοχείο Μ.Βρετάνια σε μία εκδήλωση που διοργανώνουν ομογενείς επιχειρηματίες με στόχο τη δημιουργία ενός fund, που θα προωθήσει ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα..
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.