Τα μυστικά της κουζίνας μας...
Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τις ντομάτες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις χαρακώνουμε ελαφρώς στα τέσσερα. Τις βάζουμε σε βραστό νερό για 3-4 λεπτά και ύστερα τις βάζουμε σε κρύο νερό.
Το χταπόδι γίνεται πιο μαλακό , χωρίς να βράσει πολύ, εάν βάλετε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού.
Για να μην "βυθιστούν" οι σταφίδες στο κέικ πριν τις ενσωματώσετε στην ζύμη, πασπαλίστε τες με αλεύρι.
Για να μην σας μαυρίσουν τα κρεμμύδια, πριν αρχίσετε το σοτάρισμα ρίξτε αλάτι στο λάδι που ζεσταίνεται.
Για ρύζι σπυρωτό, προσθέστε την ώρα που βράζει 3-4 σταγόνες λεμονιού. Επίσης μην το ανακατεύετε συχνά. Το ανακάτεμα σπάει τους κόκκους κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το ρύζι να μαλακώνει και να κολλάει.
Για να μην μυρίζει άσχημα το σπίτι όταν βράζετε κουνουπίδι, βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι με ξύδι και βάλτε το επάνω στο καπάκι της κατσαρόλας. Εναλλακτικά κόψτε φλούδες λεμονιού και βράστε τες μαζί.
Αν ανοίξατε κονσέρβα ντομάτας και δεν την χρησιμοποιήσατε όλη, μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε παγοκύστες. Έτσι θα έχετε εύχρηστα παγάκια τοματοχυμού έτοιμα προς χρήση.
Για να κρατήσουν αρκετές μέρες τα μυρωδικά που συνοδεύουμε τα φαγητά μας ( δυόσμος, μαιντανός, άνηθος, σέλινο κλπ), βάλτε τα σε ένα ποτήρι με νερό στο ψυγείο. Η διάρκεια ζωής τους θα είναι τουλάχιστον διπλάσια.
Αν θέλετε να αλλάξετε την ατμόσφαιρα στο σπίτι σας, βάλτε λίγο ελληνικό καφέ σε ζεστό μάτι της κουζίνας.
Λίγες σταγόνες ξύδι στο σφουγγαράκι για τα πιάτα, θα σας απαλλάξει από τυχόν μυρωδιές στα σκεύη. Επίσης νερό και ξύδι αναμεμειγμένο, χρησιμοποιείται ως καθαριστικό για τα άλατα σε βρύσες και ανοξείδωτα. Η δοσολογία είναι 3 μέρη νερό και 1 ξύδι.
Αν θέλουμε το κέικ να μείνει αφράτο, μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο και αφού κρυώσει ελαφρά, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.
Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε ψάρια, κρεμμύδια ή σκόρδα αλείψτε τα χέρια σας με ελαιόλαδο και αλάτι. Δεν θα κολλάνε μετά το καθάρισμα και το σημαντικότερο είναι ότι δεν θα μυρίζουν.
Αν το κρέας που βράζετε εξακολουθεί να είναι σκληρό, ρίξτε στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι ζάχαρη.
Τα τηγανητά κολοκυθάκια δεν θα απορροφήσουν πολύ λάδι κατά το τηγάνισμα, αν τα αλατίσουμε 30 λεπτά πριν τα τηγανίσουμε.
Μην βάζετε ποτέ καρότα στο ψυγείο αν έχουν το κοτσάνι τους. Αφαιρέστε το γιατί απορροφά την υγρασία και κάνει τα καρότα να μαλακώσουν και να μαραθούν.
Πηγή
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.