Ομελέτα στον φούρνο;

0

Φτιάξε ομελέτα ψητή με σπαράγγια και τυρί και τα λέμε... Ναι αμέ, γιατί όχι;

Αν θες μια διαφορετική συνταγή για την τιμημένη ομελέτα, να πώς παίζεις το μαγειρικό παιχνίδι...

Τι θα χρειαστείς (για 2-4 άτομα)
  • 8 αυγά
  • 1 ματσάκι πράσινα σπαράγγια, καθαρισμένα και βρασμένα ή έτοιμα (τουρσί)
  • 200 γραμ. γραβιέρα ή τυρί γκούντα (τριμμένο)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (κομμένο σε ροδέλες)
  • 1 κούπα γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πώς τη φτιάχνεις

1. Ζέστανε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο (σε μέτρια φωτιά) και σόταρε το κρεμμύδι ώσπου να ξανθίσει.
2. Χτύπα σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα έως ότου γίνει το μείγμα αφράτο.
3. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το τυρί.
4. Λάδωσε ένα μικρό πυρέξ και ρίξε μέσα το μείγμα. Πρόσθεσε κατόπιν και τα σπαράγγια.
5. Ψήνεις (σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C) για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα και να ροδίσει ελαφρώς.

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top