Κλέφτικο στην λαδόκολλα

0


Υλικά:

2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μεγάλους κύβους
4 ώριμες μεγάλες ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
4 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλες μπουκιές
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για το ψήσιμο:
6 λαδόκολλες και σχοινί

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά για το κλεφτικο μας σε μία μεγάλη γαβάθα και με τα χέρια τα ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε την γαβάθα με αλουμινόχαρτο και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να μαριναριστούν τα υλικά μας.
Όταν περάσει ο αναγκαίος χρόνος μαριναρίσματος μοιράζουμε τα υλικά μας σε 6 λαδόκολλες για 6 μερίδες.
Διπλώνουμε τις λαδόκολλες σε πακετάκια και τα δένουμε ερμητικά με σχοινί.
Βάζουμε τα πακετάκια μέσα σε μία μεγάλη γάστρα ή αν χρειαστεί βάζουμε και δεύτερη μεγάλη γάστρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200oC.
Ψήνουμε το κλεφτικο μας όπως είναι μέσα στην γάστρα στους 200oC για 2 με 2 1/2 ώρες μέχρι να μελώσει το κρέας και να ψηθούν οι πατάτες.

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top