Δοκίμασε να παντρέψεις το κολοκυθάκι με την πατάτα και δεν θα χάσεις. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας τραγανός κολοκυθο –πατατοκεφτές, πλασμένος με εύγευστα υλικά (και χωρίς αυγό).
Υλικά
- 7 μέτρια κολοκυθάκια
- 2 μέτριες πατάτες
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ κιλό τυριά: κεφαλοτύρι, γραβιέρα (τριμμένη) και φέτα μέτρια ή μαλακή (θρυμματισμένη)
- ½ κιλό καλαμποκάλευρο
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 μικρό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- Πιπέρι (μαύρο)
- Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τρίβεις τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα αλατίζεις και τα αφήνεις στην άκρη να βγάλουν όλα τα νερά τους.
Τεμαχίζεις τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα ρίχνεις μέσα στο μπλέντερ και τα πολτοποιείς.
Πιέζεις το μείγμα με τα χέρια σου για να φύγουν τα νερά και το βάζεις σε μια λεκάνη.
Προσθέτεις τα κολοκυθάκια (αφού τα έχεις σουρώσει πολύ καλά) και κατόπιν τον άνηθο και τον δυόσμο.
Ρίχνεις μέσα στα υλικά 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο, το μείγμα των τριμμένων τυριών και λίγο πιπέρι και ανακατεύεις καλά.
Βάζεις τη λεκάνη στο ψυγείο σκεπασμένη με ένα πιάτο και την αφήνεις τουλάχιστον μια ώρα για να σφίξουν τα υλικά.
Πλάθεις τα κεφτεδάκια, τα κυλάς μέσα στο καλαμποκάλευρο και τα τηγανίζεις σε ζεστό ελαιόλαδο.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.