Το πιο δροσιστικό ποτό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού - υπομονή θα έρθουν όπου να ναι - είναι η λεμονάδα. Τι κάνει όμως την διαφορά από μία κλασική λεμονάδα και μία καλοκαιρινή;
Τι χρειαζόμαστε:
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
- 1 κούπα φρέσκα φύλλα μέντας
- ½ κούπα ακατέργαστη ζάχαρη
- ½ καρπούζι κομμένο σε κομμάτια (χωρίς κουκούτσια)
- 1 κούπα βότκα
Πως το κάνουμε:
- Προσθέστε τον χυμό λεμονιού σε μία μεγάλη κανάτα, μαζί με τις φέτες λεμονιού. Συνεχίστε με την μέντα και τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
- Πολτοποιήστε 1 κούπα από τα κομμάτια καρπουζιού και προσθέστε την μαζί με τα κομμάτια καρπουζιού στην κανάτα. Βάλτε το στο ψυγείο για να κρυώσει.
- Λίγο πριν καταναλώσετε την λεμονάδα, ρίξτε την βότκα και ανακατέψτε καλά. Η καλοκαιρινή λεμονάδα σας είναι έτοιμη.
Πηγή
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.