Αν θες μια μικρή αποχή από το κρέας, να τι τρως για να προσέξεις και τη διατροφή σου… Διαιτητικοί και… vegeterian!
Πρόκειται ουσιαστικά για πατατοκεφτέδες, μόνο που κυριαρχεί η γεύση της ρίγανης! Γι’ αυτό και είναι πεντανόστιμοι…
Τι θα χρειαστείς (για 4-6 άτομα)
1. Βράσε τις πατάτες με τη φλούδα τους για 20 λεπτά, στράγγιξέ τες και πλύν’ τες με κρύο νερό.
2. Ξεφλούδισε τις πατάτες και πολτοποίησέ τες, να γίνουν σαν πουρές.
3. Ανάμειξε τις λιωμένες πατάτες με τα αυγά, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι και αλατοπιπέρωσέ τες.
4. Πλάσε με το μείγμα στρόγγυλες κροκέτες και αλεύρωσέ τες.
5. Τηγάνισε τις κροκέτες σε μπόλικο ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Καλή όρεξη…
Πρόκειται ουσιαστικά για πατατοκεφτέδες, μόνο που κυριαρχεί η γεύση της ρίγανης! Γι’ αυτό και είναι πεντανόστιμοι…
Τι θα χρειαστείς (για 4-6 άτομα)
- 3 πατάτες βραστές
- 3 κουταλιές της σούπας ρίγανη
- 2 αυγά
- αλεύρι
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
1. Βράσε τις πατάτες με τη φλούδα τους για 20 λεπτά, στράγγιξέ τες και πλύν’ τες με κρύο νερό.
2. Ξεφλούδισε τις πατάτες και πολτοποίησέ τες, να γίνουν σαν πουρές.
3. Ανάμειξε τις λιωμένες πατάτες με τα αυγά, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι και αλατοπιπέρωσέ τες.
4. Πλάσε με το μείγμα στρόγγυλες κροκέτες και αλεύρωσέ τες.
5. Τηγάνισε τις κροκέτες σε μπόλικο ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Καλή όρεξη…
Πηγή
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.