Ορέστης Τζιόβας: «Προτιμώ να είμαι αστείος παρά κούκλος»

0

Παίζει για πρώτη φορά σε κωμική σειρά -Το Αμάτημα της Μητρός μου- και υποδύεται το γιο ενός πλούσιου επιχειρηματία. Ο Ορέστης Τζιόβας αποδεικνύει ότι οι ωραίοι… δεν έχουν χρέη.

Eίναι καλό να σου τυχαίνουν τέτοιοι ρόλοι σε καιρό κρίσης. Λειτουργούν ψυχοθεραπευτικά. Στο νέο σίριαλ του Αλέξανδρου Ρήγα Το Αμάρτημα της Μητρός Μου ο Ορέστης Τζιόβας παίζει το γιο ενός επιχειρηματία κι έτσι νιώθει, έστω για λίγο, πλούσιος.

Στο θέατρο, στην παράσταση Ιδιωτικές Ζωές, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, υποδύεται το συντηρητικό καθωσπρέπει Άγγλο, και η φαντασίωση ολοκληρώνεται. Βέβαια, όταν βγαίνει από τους ρόλους του, έχει να ζήσει με ένα μισθό, όπως όλοι...

Ερωτ: Το νέο λουκ σας είναι για το θέατρο ή για την τηλεόραση;

Ο.Τζ.: Το μουστάκι; Για το θέατρο, αλλά όταν το είδε ο Αλέξανδρος Ρήγας μού είπε: «Μην το ξυρίσεις», κι έτσι το κράτησα και στο σίριαλ. Ο χαρακτήρας που παίζω στο θέατρο, στο έργο Ιδιωτικές Ζωές, είναι ένας παλαιών αρχών άντρας, οπότε το μουστάκι τού δίνει έναν τόνο συντηρητικό και...βρετανικό.

Ερωτ: Το έργο είναι του Νόελ Κάουαρντ, ενός δηλωμένου ομοφυλόφιλου συγγραφέα. Η σεξουαλική του ταυτότητα φαίνεται στο έργο;

Ο.Τζ.: Είναι ένα έργο πολύ προχωρημένο για την εποχή που γράφτηκε (1930). Έχει την κοφτερή, σαρκαστική ματιά του ομοφυλόφιλου. Ο Νόελ Κάουαρντ γνωρίζει πολύ καλά τον άντρα και τη γυναίκα και θίγει αριστοτεχνικά τις μεταξύ τους σχέσεις. Ο συντηρητικός ήρωας που υποδύομαι ερωτεύεται μια γυναίκα που είναι στο άλλο άκρο από αυτόν.

Ερωτ: Σας έχει τύχει να ερωτευτείτε το άλλο άκρο;

Ο.Τζ.: Μου έχει συμβεί. Παλιότερα δεν λειτουργούσε. Όσο μεγαλώνεις, δέχεσαι τη διαφορετικότητα, επιζητείς το συμβιβασμό, γιατί αυτό είναι το νόημα της συμβίωσης. Το να είσαι με έναν άνθρωπο ίδιο με εσένα δεν σε πάει πουθενά.

Ερωτ: Τα αντίθετα έλκονται και στο σίριαλ Το Αμάρτημα της Μητρός Μου...

Ο.Τζ.: Ο πλούσιος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αντωνόπουλος ερωτεύεται τη φτωχή κομμώτρια και κομμουνίστρια Ρένια Λουιζίδου. Το κεφάλαιο ερωτεύεται το προλεταριάτο! Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στα παιδιά τους...

Ερωτ: Λαός και Κολωνάκι. Βγαίνει γέλιο;

Ο.Τζ.: Γράφει εξαιρετικά ο Αλέξανδρος Ρήγας. Επιτέλους, θα δει ο κόσμος μια πρωτότυπη ελληνική σειρά, όχι τυποποιημένη διασκευή ενός ξένου σίριαλ.

Ερωτ: Παίζετε τον πλούσιο μέσα στην κρίση. Μετά τα γυρίσματα, η επάνοδος στην πραγματικότητα πώς είναι;

Ο.Τζ.: Δεν με έχει γονατίσει η κρίση, γιατί δεν έκανα ανοίγματα. Είχα δει ανθρώπους να καταστρέφονται από δάνεια πιο πριν.

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top