Αποκτήστε..γιγαντιαία φυτά και λουλούδια

0

Κλαδέψτε τα την κατάλληλη στιγμή

Αν κλαδέψετε  τα φύλλα από τα λουλούδια σας την άνοιξη, όπως νάρκισσους ή ίριδες, θα καταστρέψετε  τους βολβούς από άμυλο που χρειάζονται για το επόμενο έτος. Το ίδιο ισχύει και για τους θάμνους,  όπως η πασχαλιά, αλλά και τα τριαντάφυλλα.
Κλαδέψτε τα και κόψτε τα φύλλα τους προς  στα τέλη του καλοκαιριού ενώ τα δέντρα, καλό είναι να τα κλαδεύετε τον Αύγουστο.
Συμβουλή : Αν τα φυτά σας και τα λουλούδια τους, έχουν ξεραθεί, αφήστε τα να ανακάμψουν. Μπορεί να χρειαστεί μία με δύο σεζόν, με λίγη υπομονή όμως, θα πάρετε τα λουλούδια και τα φυλλώματα με το παραπάνω.

Προετοιμάστε το έδαφος στο οποίο θα φυτέψετε

Η προετοιμασία του εδάφους προτού βάλετε ένα μόνο λουλούδι σε αυτό, είναι σημαντική υπόθεση. Τα περισσότερα φυτά προτιμούν το καλά στραγγισμένο εδάφος, όπου η γη είναι εύθραυστη και σκοτεινή. Θα χρειαστεί να προσθέσετε κάποιο οργανικό υλικό, όπως λίπασμα ή ψιλοκομμένα φύλλα που θα διπλώσετε στο έδαφος και θα τα χτυπήσετε, μέχρι να πάρετε κάτι που μοιάζει με πλούσιο, σκούρο χώμα.

Κατανοήστε τη λέξη πότισμα

Τα φυτά χρειάζονται νερό για να ευδοκιμήσουν, αλλά προσοχή στο υπερβολικό ή και το καθόλου πότισμα.
Ο σωστός τρόπος είναι να γνωρίζετε πόσο νερό χρειάζεται κάθε ένα από τα φυτά σας, ρωτώντας ειδικούς ή διαβάζοντας βιβλία κηπουρικής. Το πότισμα από πάνω και με τη μάνικα, καλό είναι να αποφεύγεται. Ο πιο ιδανικός τρόπος ς, είναι το βαθύ πότισμα, μιας και εμπνέει τις ρίζες των φυτών να αυξηθούν  πιο βαθιά στη γη, καθιστώντας τες υγιέστερες  και πιο ανθεκτικές στην ξηρασία.

Μην το παρακάνετε με τη τσουγκράνα

Υπάρχουν πολλοί που περνούν ώρες ατελείωτες με μία τσουγκράνα μαζεύοντας τα φύλλα  του φθινοπώρου. Η τακτική αυτή όμως, μπορεί να εκθέσει τα φυτά σας και να τα κάνει πιο ευάλωτα στον κακό καιρό του χειμώνα, μιας και τα φύλλα αυτά αποτελούν ευεργετική οργανική ύλη για τα φυτά σας.Ο σωστός τρόπος με τη τσουγκράνα είναι να απομακρύνετε με σύνεση τα φύλλα εκείνα που μπλοκάρουν το νερό και τον αέρα από τα φυτά σας.

Και τα φυτά πρέπει να φάνε

Τα φυτά, όπως και οι άνθρωποι, χρειάζονται τροφή. Το συχνό φαγητό τα βοηθά να αναπτυχθούν και να γίνουν μεγάλα και πλούσια.
Η λίπανση των φυτών όμως, αν γίνει  σε λάθος στιγμή,  μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια. Ο σωστός τρόπος είναι να τους ρίχνετε λίπασμα την άνοιξη και νωρίς το καλοκαίρι. Βεβαιωθείτε ότι το είδος  των λιπασμάτων που χρησιμοποιείτε, ταιριάζει στα φυτά σας , και φροντίστε να το εφαρμόζετε σε υγρό έδαφος και ποτίζοντας τα για να πάει κατευθείαν στις ρίζες τους. 

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top