Με το γλυκό κόκκινο κρασί οι πατάτες φούρνου μεθούν από νοστιμιά. Και όσοι τις γεύονται, επίσης.
Υλικά:
- 4-5 μέτριες πατάτες
- 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. δυόσμος
- 1 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι – Πιπέρι
Κόβεις τις πατάτες σε κομμάτια, τις στρώνεις σε ένα ταψί ή σε πυρέξ και σκορπίζεις επάνω τους το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον δυόσμο.
Προσθέτεις νερό (περίπου δύο μικρά ποτήρια – όχι να σκεπαστούν οι πατάτες) και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνεις και κουνάς λίγο το ταψί ώστε τα υγρά να πάνε παντού.
Ψήνεις στους 180 βαθμούς έχοντας τον νου σου να μην αρπάξουν- αν χρειαστεί, μειώνεις τη θερμοκρασία και τις αναποδογυρίζεις με μια κουτάλα.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο (δοκιμάζεις τις πατάτες με ένα μαχαίρι), τις περιχύνεις με το κρασί, τις ανακατεύεις και τις αφήνεις ώσπου να μαλακώσουν.
Πηγή
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.