Η περιπέτεια του Γιάννη Πουλόπουλου

0

Σε μια σοβαρή περιπέτεια υγείας, που ακόμα δεν έχει τελειώσει, μπήκε ο ζωντανός θρύλος του ελληνικού πενταγράμμου Γιάννης Πουλόπουλος. Ο σπουδαίος τραγουδιστής, με τη χαρακτηριστική ζεστή φωνή και το εκφραστικότατο βλέμμα, αντιμετώπισε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στα μάτια του.

Ομως το πάλεψε (μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως συνηθίζει άλλωστε) με όλη τη δύναμη της ψυχής του και συνεχίζει να δίνει τη μεγάλη μάχη του έως ότου έρθει η πλήρης αποθεραπεία.

«Αυτά τα μάτια δεν αλλάζουν χρώμα, αλλά δεν βλέπουν καλά, όμως θα αναρρώσουν» λέει στην «Esspresso» η σύζυγος του μεγάλου τραγουδιστή. Η Μπέτυ Πουλοπούλου, στυλοβάτης του Γιάννη όλα αυτά τα χρόνια, είναι συνεχώς δίπλα του, όπως και η μοναχοκόρη τους, η πανέμορφη Αλεξάνδρα-Χριστίνα, 21 ετών, η οποία στηρίζει τους γονείς της σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

«Ο Γιάννης πέρασε κάποια δυσκολία με τα μάτια του, έκανε μια επέμβαση εδώ και μήνες και τώρα αναρρώνει. Ελπίζουμε να πάει καλά» λέει για την κατάσταση της υγείας του κορυφαίου Ελληνα τραγουδιστή η Μπέτυ Πουλοπούλου, η οποία δεν μπορεί και να ξεχάσει την ταλαιπωρία που πέρασαν. «Τι έχουμε τραβήξει...» μονολογεί και μιλάει πρώτη φορά για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον αγαπημένο της σύζυγο.

«Ο Γιάννης υπέφερε από γλαύκωμα! Είναι μια αρρώστια στα μάτια που υπάρχει κίνδυνος ακόμη και να χάσεις το φως σου. Σίγουρα είναι δύσκολο όλο αυτό που περνάει. Ομως, είναι καλά στην υγεία του, είναι ανεβασμένος και πραγματικά βγαίνει κάθε βράδυ και προσπαθεί να βρει τον εαυτό του. Πιστεύουμε ότι θα γίνει καλά».

Προ μηνών ο σπουδαίος ερμηνευτής με τις τεράστιες επιτυχίες, που μάλιστα έχουν αντέξει στον χρόνο, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο «Υγεία». Συγκεκριμένα αφέθηκε στα χέρια του διευθυντή του Οφθαλμολογικού Τμήματοςς Σπύρου Γεωργαρά, που χρόνια τώρα είναι ο γιατρός του και τον παρακολουθεί. Η κατάστασή του βελτιώνεται συνεχώς, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται. «Πολεμάμε καθημερινά το γλαύκωμα, τι να κάνουμε» λέει η σύζυγός του στην «Espresso», η οποία δεν έχασε ούτε μια στιγμή την αισιοδοξία της ότι όλα θα πάνε καλά.

Αλλωστε γνωρίζει πολύ καλά τον σύζυγό της και τη δύναμη που τον διακρίνει. Ο Γιάννης Πουλόπουλος δεν το έβαλε ποτέ κάτω στη ζωή του. Ακόμη και όταν σε ηλικία 19 ετών κατάφερε να περάσει από την επιτροπή ακροάσεων της Columbia, που μέλη της είχε τους σημαντικότερους Ελληνες συνθέτες της εποχής, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Βασίλης Τσιτσάνης, Γιάννης Παπαϊωάννου και Απόστολος Καλδάρας. Ο νεαρός τότε και πολλά υποσχόμενος τραγουδιστής διάλεξε δύο δύσκολα τραγούδια να πει, το «Μάνα μου και Παναγιά» και το «Παράπονο». Μόλις τελείωσε, τον πλησίασε ο Μίκης Θεοδωράκης λέγοντας: «Αυτόν εγώ θα τον κάνω τραγουδιστή».

Ο συνθέτης είχε διακρίνει το ταλέντο του και τον πήρε υπό την προστασία του, ενώ η καριέρα του Γιάννη Πουλόπουλου εκτινάχτηκε στα ύψη. Σήμερα μπορεί να απέχει από τις μεγάλες πίστες, αφού αποσύρθηκε συνειδητά στο απόγειο της δόξας του, αλλά όλα τα τραγούδια του άντεξαν στον χρόνο. Τα σιγοτραγουδάνε οι παλιότεροι αλλά και οι πολύ νεότεροι που τους συντροφεύουν στις πιο όμορφες εκδηλώσεις της ζωής τους.

Χρονιάρες μέρες και ο Γιάννης Πουλόπουλος στέλνει τις ευχές του σε όλο τον Ελληνισμό, που τον λάτρεψε ως καλλιτέχνη και τον τοποθέτησε στον θρόνο της καρδιάς του. «Είθε το Αναστάσιμο Φως να φέρει στους απανταχού Ελληνες σε όλη τη σφαίρα το μήνυμα της αγάπης, της ελπίδας, της ειρήνης και της αισιοδοξίας αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας. Θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους. Να κάνουν κουράγιο» αναφέρει. «Κουράγιο για να μπορούμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας» τον συμπληρώνει αυτή η υπέροχη γυναίκα που έχει στο πλάι του.

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top