Πώς ζουν οι Έλληνες με αυτούς τους μισθούς;

0

Για το κόστος ζωής στην Ελλάδα γράφει στο blog της Liberation, γαλλίδα φοιτήτρια που ζει προσωρινά στη Θεσσαλονίκη, απαριθμώντας τη λίστα με τα καθημερινά ψώνια και τους ελληνικούς μισθούς. «Πώς να ζήσουν οι Έλληνες με τους μισθούς αυτούς;» αναρωτιέται.

Η κοπέλα γράφει ότι θεωρούσε πως η ζωή στη Θεσσαλονίκη δεν θα ήταν πολύ ακριβή, ωστόσο η πραγματικότητα τη διέψευσε. Για του λόγου το αληθές απαριθμεί τη λίστα με τα καθημερινά έξοδα.

Τα πρώτα τρία ευρώ
φεύγουν στις 10.20, όταν αγοράζει από το περίπτερο ένα πακέτο τσιγάρα με τρία ευρώ.

Στη συνέχεια πηγαίνει στο μάθημα και λίγο πριν τη μία το μεσημέρι αγοράζει ένα σουβλάκι, με κόστος 2.90 ευρώ.

Το μεσημέρι αποφασίζει να επισκεφθεί το σούπερ μάρκετ για να γεμίσει το ψυγείο της. Αγοράζει ψωμί με 75 σεντς, ένα μπουκάλι ελαιόλαδο με 3,53 ευρώ, μία μελιτζάνα για 1,05 ευρώ, πέντε μπανάνες έναντι 1,8 ευρώ, ένα δοχείο γάλα έναντι 1,29 ευρώ, ένα σακουλάκι με έτοιμη σαλάτα 2,47 ευρώ, φέτες τυρί για 2,65 ευρώ, ένα μικρό βάζο πραλίνας με 2,15 ευρώ, ένα βαζάκι μέλι με 4,84 ευρώ και χαρτί υγείας οκτώ ρολών με 4,27 ευρώ.

Σύνολο: 25,24 ευρώ.

Γύρω στις πέντε φίλοι την καλούν για καφέ στη λιακάδα. Παίρνει έναν καπουτσίνο με 3,5 ευρώ, που είναι – όπως λέει – ο πιο φτηνός στον κατάλογο μετά τον ελληνικό που κάνει 2,5 ευρώ…

Στη συνέχεια αγοράζει ένα εισιτήριο για το λεωφορείο με κόστος 0,90 σεντς.

Το βράδυ πηγαίνει με την παρέα της σε μία ταβέρνα, για τις οποίες λέει ότι διαθέτουν νόστιμα παραδοσιακά πιάτα όπως φέτα, σαλάτες, πατάτες κ.α. Πληρώνουν από δέκα ευρώ το άτομο.

Το βράδυ γεμίζουν με τη συγκάτοικό της, το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου της δεύτερης με κόστος 1,819 ευρώ το λίτρο.

Σταματούν στη συνέχεια σε ένα μπαρ όπου παραγγέλνει μία μπίρα με κόστος τρία ευρώ.

Γυρίζει στο σπίτι για βράδυ και αθροίζει τα έξοδα της ημέρας. Είναι 48 ευρώ και 54 λεπτά…

«Αν οι τιμές είναι λογικές για τη Γαλλία, οι μισθοί δεν είναι» αναφέρει μιλώντας για την «ψαλίδα» μεταξύ του κόστους ζωής και μισθών που επικρατεί στην Ελλάδα.

«Πώς κάποιος θα συντηρήσει την οικογένειά του, θα πληρώσει το ενοίκιο, τους φόρους, γιατρούς, έξοδα για το σχολείο των παιδιών, τη βενζίνη και τα δάνεια αν παίρνει 700 ευρώ το μήνα δουλεύοντας για οκτώ και δέκα ώρες;» αναρωτιέται η φοιτήτρια.

«Πώς θα ζήσει ένας εργαζόμενος μερικής απασχόλησης που παίρνει 250 ευρώ το μήνα; Πώς θα επιβιώσει κάποιος που δεν έχει δουλειά και που δεν μπορεί να τον στηρίξει η οικογένειά του;» προσθέτει.

«Αυτά είναι σήμερα τα ερωτήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων» σημειώνει η φοιτήτρια.

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top