Πασχαλινά μέτρα τροχαίας

0

Αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με έμφαση στον εντοπισμό παραβάσεων που οδηγούν στην πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, έχει προγραμματίσει η Τροχαία για την έξοδο του Πάσχα.

Παράλληλα αποφασίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στα εθνικά δίκτυα, για την έξοδο τη Μεγάλη Πέμπτη από τις 15.00 έως τις 20.00, τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 6.00 έως τις 16.00, ενώ για την επιστροφή, τη Δευτέρα του Πάσχα, από τις 15.00 έως τις 22.00.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, για τη διευκόλυνση των οδηγών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, όλα τα τμήματα τροχαίας της χώρας είναι σε επιφυλακή, ενώ τα μέτρα αρχίζουν σταδιακά από σήμερα και θα κορυφωθούν τη Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο.

Για την εφαρμογή των μέτρων θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τις τροχονομικές παραβάσεις θα υπάρχουν παντού συνεργεία για αλκοτέστ, αλλά και για τη βεβαίωση παραβάσεων όπως, υπερβολική ταχύτητα, αντικανονικό προσπέρασμα, καθώς και χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Αναλυτικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

- Αυξημένη αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

- Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

- Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων.

- Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους- εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

- Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κλπ).

-κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

- Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

- Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Επίσης, η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς:

- Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση.

- Να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

- Να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους.

- Σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top