Όλα όσα θα θέλατε να ξέρατε για τις μηχανές εσπρέσο...

0

Οι μηχανές καφέ εσπρέσο έγιναν μόδα και βέβαια, όχι άδικα! Δείτε εδώ τι είδη υπάρχουν από τις μηχανές αυτές, καθώς και γενικές πληροφορίες.Η βασική αρχή μιας μηχανής εσπρέσο είναι η πίεση που δημιουργείται, για να φτιάξει ένα ρόφημα. Βασικά, όλες οι μηχανές με τη βοήθεια ζεστού νερού ή ατμού, χρησιμοποιούν "φυσικές δυνάμεις" για να ετοιμάσουν έναν καφέ εσπρέσο

Μηχανές που λειτουργούν με πιστόνια, συχνά χρησιμοποιούνται σε πολλές καφετέριες. Αυτές οι μηχανές απαιτούν από τον χειριστή τους να τραβήξει έναν μοχλό ώστε να τρέξει ζεστό νεράκι μέσα από τονκαφέ

Οι μηχανές ατμού είναι οι πιο παλιές μηχανές εσπρέσο, και χρησιμοποιούν ατμό για να ωθήσουν το νερό. 

Οι μηχανές με αντλία είναι μια βελτιωμένη έκδοση των μηχανών με πιστόνια, γιατί χρησιμοποιούν μια αντλία αντί για μοχλό. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές μηχανών εσπρέσο με αντλία, ανάλογα με τον αριθμό βραστήρων και θαλάμων που υπάρχουν σε αυτήν. 

Τέλος, υπάρχουν οι μηχανές που λειτουργούν με αντλίες αέρος. Αυτές οι μηχανές είναι σχετικά καινούριες στην αγορά, δεν είναι ηλεκτρικές και χρησιμοποιούν συμπιεσμένο αέρα για να ωθήσουν το νερό μέσα στον καφέ. 


Ποια τα είδη των μηχανών εσπρέσο;

είδη μηχανών εσπρέσοΦυσικά, καμία συζήτηση για το πως λειτουργούν οι μηχανές εσπρέσο δε θα ήταν πλήρης αν δεν συζητούσαμε και για μοντέρνες καινοτομίες. 

Πολλοί βασίζονται βέβαια στις αξιόπιστες λύσεις που αναφέραμε, αλλά υπάρχουν και κάποιες αυτόματες μηχανές εσπρέσο που κάνουν τη δουλειά μόνες τους, χωρίς να αλλοιώνεται η ποιότητα του καφέ. 

Αυτές οι μοντέρνες συσκευές χωρίζονται σε 3 κατηγορίες: 

1) Ημιαυτόματες, 
2) αυτόματες και 
3) υπερ - αυτόματες. 

Οι ημιαυτόματες μηχανές εσπρέσο, χρησιμοποιούν αντλίες και διοχετεύουν υψηλή πίεση μέσα από μία βαλβίδα τριών διαδρομών. 

Οι αυτόματες μηχανές εσπρέσο καθορίζουν μόνες τους την ποσότητα του καφέ και τον χρόνο που απαιτείται, χρησιμοποιώντας έναν ενσωματωμένο μετρητή ροής. 

Οι υπερ-αυτόματες μηχανές εσπρέσο τα κάνουν όλα. Αλέθουν τον καφέ, τον συμπιέζουν και εκχυλίζουν τον καφέ στο φλιτζάνι. 

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γεμίσεις το δοχείο του καφέ και να βάλεις νερό (εκτός αν είναι συνδεδεμένη η καφετιέρα και σε κάποια παροχή νερού). Κάποιες μπορούν ακόμη και να φτιάξουν αυτόματα τον αφρό αν πρόκειται για freddo. 

Υπάρχουν όμως και άλλες παραλλαγές μηχανών που κυκλοφορούν. Άλλες πιο απλές κι άλλες πιο σύνθετες. 
καφέςΤο βασικό "μυστικό" λοιπόν είναι ότι οι μηχανές εσπρέσο χρησιμοποιούν πίεση για να δημιουργήσουν το ρόφημα τουκαφέ

Η αγάπη μας για τον καφέ, μας έχει ωθήσει να εφεύρουμε πολλούς τρόπους παρασκευής και αυτό δε θα σταματήσει εδώ. 

Παρόλα αυτά, η δημοτικότητα του εσπρέσο έχει ξεκινήσει από πολύ παλιά και ο ίδιος ο καφές είναι πάρα πολύ καλός!


Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top