Σημασία δεν έχει ποιός είναι ο παρουσιαστής

0

H Eλεονώρα Μελέτη μετά από το σάλο που ξέσπασε σχετικά με τον παρουσιαστή- ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση κυκλώματος ναρκωτικών- και αφού βομβαρδίζεται συνέχεια από την ερώτηση «ποιός είναι» αποφάσισε να καταθέσει την δική της αλήθεια και τη γνώμη της για το θέμα στο προσωπικό της blog, «έγκλημα εκ προ..μελέτης».

«Από τότε που έγινε γνωστή η ιστορία με τον πασίγνωστο παρουσιαστή που φέρεται να είχε επαφές με τη σπείρα διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε πριν κάποιες μέρες, όπου βρεθώ και όπου σταθώ, με ρωτάνε ποιος είναι...Από περιέργεια; Από κουτσομπολιό; Δεν ξέρω. Και βέβαια δεν λέω. Δεν χρειάζεται να ονοματίζεις έναν άνθρωπο που από κάποια επιλογή του έχει έρθει σε δύσκολη θέση μόνο και μόνο εξαιτίας του ότι είναι αναγνωρίσιμος.

Αυτό που συμβαίνει στον παρουσιαστή, και δεν εννοώ το ότι βρίσκεται σε πελατολόγιο σπείρας, αλλά το ότι κάνει χρήση ουσιών, έστω και περιστασιακή, συμβαίνει σε πολλοί κόσμο. Περί τα 1500 τηλεφωνήματα δεχόταν ο ένας από τα μέλη της σπείρας...Καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Το θέμα των ναρκωτικών το έχω συζητήσει με πολύ κόσμο. Χρήστες βαθιά χωμένους που έχουν μπει και έχουν βγει άπειρες φορές σε κέντρα αποτοξίνωσης, και που έχουν πείρα από σκληρά ναρκωτικά, χρήστες λιγότερο σκληρών ναρκωτικών που πόσο βλακεία θεέ μου είναι αυτός ο διαχωρισμός, από τη στιγμή που όλα είναι ναρκωτικά!

Χρήστες...περιστασιακούς, χρήστες που δεν παραδέχονται ότι είναι χρήστες...Κάνεις; Έστω μία φόρα; Μία φορά στο τόσο; Είσαι χρήστης φίλε μου. Τη στιγμή εκείνη είσαι χρήστης μίας ουσίας. Ξέρω, ακούγομαι ξενέρωτη. Ίσως και να φαντάζω ξενέρωτη σε κάποιον που όταν με ακούει να καταδικάζω το θέμα, προσπαθεί να με πείσει πως με μία φορά στο τόσο , και για τον χαβαλέ δεν είναι κακό. Κακό; Δεν είπα ότι είναι κακό. Μάταιο, ανώφελο, άσκοπο ναι...

Δεν δέχομαι ούτε το μία φορά στο τόσο για τον χαβαλέ...Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να κάνεις χαβαλέ; Οι…φίλοι σου ; Δεν σε καλύπτουν όταν βγαίνεις έξω για τον χαβαλέ; Θες βοήθεια; Και αν θέλουν και εκείνοι; Μήπως και αυτοί δεν καλύπτονται από σένα; Τι χαβαλέ μπορείς να κάνεις από μία ουσία, όταν ξέρεις ότι ο χαβαλές αυτός θα είναι φτιαχτός , θα θέλει ανανέωση και κρατάει μόλις λίγα λεπτά; Τι χαβαλές είναι αυτός όταν δεν έχεις επαφή με αληθινά συναισθήματα , είτε θετικά είτε αρνητικά, γιατί υπάρχουν και εκείνοι που καταφεύγουν σε ουσίες για να αποφύγουν δυσκολίες.

Παπαριές.

Οτιδήποτε επεμβαίνεις το να σου αλλάξει τι διάθεση, να σου διαστρεβλώσει την εικόνα της πραγματικότητας και να σε κάνει εφήμερα να νιώσεις καλύτερα ή διαφορετικά, είναι μέσο. Και όταν ένα συναίσθημα προκαλείται μέσα από ένα...μέσο, δεν είναι αληθινό. Ούτε ο χαβαλές που προκαλει...Τίποτα. Αληθινό είναι μόνο ότι πηγάζει από μέσα σου. Και μπορείς εσύ να το συντηρήσεις αν είναι καλό , ή να το αλλάξεις αν δεν είναι.

Μου προκαλούν οίκτο , θλίψη και προβληματισμό τα πρόσωπα που πέφτουν σε αυτή την παγίδα. Έστω και μία στο τόσο για τον χαβαλέ. Αυτοί μάλιστα πολύ περισσότερο από έναν χρήστη που είναι τόσο βαθιά χωμένοι που δεν μπορούν να ξεμπλέξουν.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στις ουσίες και τα ναρκωτικά. Και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ τα ίδια σκατά είναι. Ότιδήποτε γίνεται με στόχο...τον φτιαχτό χαβαλέ.

Δεν θα σταθώ στο να σας πείσω ότι έχω δίκιο. Ίσως και να έχω άδικο. Ίσως να είμαι ξενέρωτη. Θα μου πεις, εσύ τι κάνεις για να κάνεις κέφι...

Ωραία...Βγαίνω έξω με φίλους, με ανθρώπους που έχω να πω και να κάνω πράγματα, όχι απλά γνωστούς από τους οποίους γατζώνομαι για να μοιράζομαι την βαθιά μοναξιά μου και δεν μπορούν σε τίποτα να με καλύψουν πουθενά. Μένω μέσα, αν δεν θέλω να βγω και βλέπω μόνη , ένα dvd. Φλερτάρω, ανταλλάζω ενέργεια με άλλους, πίνω, αλλά κάνα δυο ποτά, χωρίς να χαλιέμαι και να παραμυθιάζομαι.

Επεξεργάζομαι τον σύντροφο μου, όταν έχω μία καλή και υγιή σχέση, τον χαζεύω, περνάω χρόνο μαζί του, κάνω αλητείες μαζί του, βγαίνουμε οι δυο μας για ποτά, βγαίνουμε με παρέες για αλλαγή, κάνουμε σεξ και όντως έτσι κάνεις κέφι. Διαβάζω ένα βιβλίο , σε στιγμές πιο μοναχικές, κάνω σπορ, εκτονώνω αδρεναλίνη και ένταση μέσα από την επαφή με τη φύση, τεστάροντας πειθαρχία και αντοχές.

Παίζω με τα ζώα μου...Φροντίζω τον εαυτό μου, ασχολούμαι μαζί του. Τόσο και τόσα άλλα...
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μα ποτέ στη ζωή μου ναρκωτικά. Μία φορά μόνο , στο Άμστερνταμ είχα φάει ένα space cake και αυτό που έζησα, δεν είχε καθόλου χαβαλέ. Δεν διασκέδασα, δεν πέρασα καλά, και έχασα μία ολόκληρη μέρα από τις διακοπές μου σε μία ξένη χώρα, βλέποντας ότι με καταδιώκουν τύπου με μαύρα για να μου κλέψουν τα όργανα, ενώ τελικά σώθηκα από ένα διαστημόπλοιο που προσγειώθηκε στην Ιπποκράτους.

Και δεν έφαγα πολύ, απλά με βρήκε αγνή και με τσάκισε. Ε όχι, δεν έκανα χαβαλέ. Ούτε ο σύντροφος μου . Αυτός βασικά μπορεί να γέλαγε, αλλά δεν θυμάμαι και πολλά...

Άρα...Τζίφος. Πιο ωραία πέρασα, όταν την επόμενη μέρα κάναμε πικ νικ στα πάρκα της πόλης και πήγαμε στον ζωολογικό κήπο...

Έχουν περάσει από δίπλα μου άνθρωποι, φίλοι, του «μία στο τόσο»...Είχαν όλοι ένα κοινό...Μία βαθιά μελαγχολία και θλίψη, που φαινόταν στα μάτια…

Και μου προκαλούσαν όλοι ένα κοινό, ίδιο συναίσθημα...Την αίσθηση ότι εγώ είμαι λίγη και αδυνατώ να τους προσφέρω την ευφορία που τους δίνει ένας καπνός, ή μία σκόνη. Τραγικό συναίσθημα, ειδικά όταν εσύ φτιάχνεσαι με την πάρτη τους χωρίς βοήθεια … Είσαι εσύ, και εκείνοι, σε έναν δικό τους απομονωμένο κόσμο που δεν καταλαβαίνεις και δεν μπορείς να μπεις….

Αυτά. Αρκετά…»

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top