Κις Λωρέν

0

Της Ντίνας Νικολάου
Προετοιμασία: 20 λεπτά - Αναμονή: 45 λεπτά - Ψήσιμο : 50 λεπτά – 1ώρα
Υλικά για 8 άτομα

Υλικά για το φύλλο

100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο flora soft
½ κ.γλ αλάτι
180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ παραδοσιακό για την ταρτιέρα
Υλικά για τη γέμιση
200 γρ. πανσέτα ή άκοπο καπνιστό μπέικον ,σε μικρά κυβάκια
4 αυγά
300 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. βραστό χοιρινό ζαμπόν (από μπούτι), ψιλοκομμένο
200 γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
1 κ.σ πάπρικα σε νιφάδες
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το flora, το γιαούρτι και το αλάτι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο πάγκο της κουζίνας και προσθέτουμε το μίγμα με το γιαούρτι. Δουλεύουμε τα υλικά με τα δάχτυλά μας μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσουμε. 

Ξετυλίγουμε τη ζύμη. Πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο, λίγο μεγαλύτερο από τη διάμετρο της ταρτιέρας. Λαδώνουμε την ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε διάφορα σημεία. Σκεπάζουμε την ζύμη με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Γέμιση: ζεσταίνουμε ένα αντικολητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία, σοτάρουμε τα κυβάκια πανσέτας (ή το μπέϊκον) για 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το λίπος τους. Στρώνουμε ένα κομμάτι απορροφητικό χαρτί σε ένα ρηχό πιάτο και με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε εκεί τα κυβάκια πανσέτας ή μπέικον. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να στραγγίσουν το περιττό λίπος και να κρυώσουν.

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το κρέμα γάλακτος .προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε την πανσέτα ή το μπέικον , το ζαμπόν, τη μισή γραβιέρα, τη πάπρικα, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε από το ψυγείο τη ταρτιέρα με τη ζύμη ,αφαιρούμε τη μεμβράνη και αδειάζουμε το μείγμα της γέμισης στο εσωτερικό της τάρτας. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της γέμισης με την υπόλοιπη γραβιέρα. Ψήνουμε για 50 λεπτά με μια ώρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Σερβίρουμε τη τάρτα ζεστή ή κρύα.

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top