Κυκλαδίτικη οµελέτα

0

Η ΓΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ.

Υλικά 4-5 µερίδες

500 γρ. µικρά κολοκυθάκια, κοµµένα σε ροδέλες 0,5 εκ.
Αλάτι και φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι
1/3 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεµµυδάκια, άσπρα και τρυφερά πράσινα µέρη, ψιλοκοµµένα
1 κ.σ. κοµµατιασµένο φρέσκο δυόσµο ή 1 κ.γ. ξερό
1/3 φλιτζ. ψιλοκοµµένο φρέσκο άνηθο
2/3 φλιτζ. τριµµένη φέτα ή άλλο λευκό µαλακό τυρί
4 αυγά µεγάλα l 3 κ.σ. γάλα

Τοποθετούµε τα κοµµένα κολοκυθάκια σε ένα βαρύ, αντικολλητικό τηγάνι 30 εκ., αλατοπιπερώνουµε καλά και τα ψήνουµε, σκεπασµένα, σε χαµηλή φωτιά ώσπου να εξατµισθούν όλοι οι χυµοί των κολοκυθιών.

Προσθέτουµε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και δυναµώνουµε τη φωτιά σε µέτρια. Προσθέτουµε τα κρεµµυδάκια και ανακατεύουµε ώσπου να µαραθούν, άλλα 5-7 λεπτά. Ρίχνουµε τον δυόσµο και τον άνηθο και τα ψήνουµε όλα µαζί για άλλο 1 λεπτό περίπου.

Χτυπάµε τα αυγά ελαφρά µε το γάλα σε ένα µικρό µπολ. Τα ρίχνουµε πάνω στο περιεχόµενο του τηγανιού, κουνώντας το τηγάνι ώστε να απλωθεί παντού οµοιόµορφα. Πασπαλίζουµε µε το τυρί. Τα σκεπάζουµε και τα ψήνουµε αργά σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει η βάση, 4-5 λεπτά.

Εχουµε ένα µεγάλο πιάτο έτοιµο. Αποσύρουµε το τηγάνι από τη φωτιά και βάζουµε το πιάτο επάνω του (χρησιµοποιούµε το γάντι του φούρνου). Αναποδογυρίζουµε την οµελέτα µέσα στο πιάτο και την ξαναβάζουµε στο τηγάνι για να ροδίσει και από την άλλη πλευρά, περίπου 3 λεπτά. Τη βάζουµε σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος και τη σερβίρουµε ζεστή ή καυτή.

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top