Πάντα οι Έλληνες σηκώνονται ξανά

0

Ένα άρθρο - μανιφέστο δημοσιεύει η γαλλική Liberation, με τίτλο "Ελλάδα, το λίκνο ενός άλλου κόσμου" και  κατακλείδα: "Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας, είναι και το μέλλον μας. Ας ανακαλύψουμε ξανά τον εαυτό μας μαζί της".

Αναφέρει ότι αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι δραματικά αλλά όχι τραγωδία και μάλιστα μπορεί να είναι και μία ευκαιρία, καθώς τώρα η δύναμη του χρήματος έχει ξεπεράσει σε "αποτελεσματικότητα" την οργανωμένη διαδικασία της καταστροφής του κοινού καλού και της αξιοπρέπειας.

Και αυτό - προσθέτει - σε μία χώρα γνωστή για τη φιλοσοφία ζωής που βρίσκεται στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου και είναι γνωστή για την ακούραστη αντίσταση στους καταπιεστές.

"Ο Έλληνας δεν θα χορέψει σ' αυτόν τον ρυθμό, ούτε θα λυγίσει τα γόνατα ανάλογα με το καθεστώς. Χορεύει σηκώνοντας τα χέρια, σαν να θέλει να πετάξει στα αστέρια και γράφει στους τοίχους αυτά που θα ήθελε να διαβάσει αλλού. Καίει τις τράπεζες, όταν πια δεν έχει τα μέσα να ψήσει στην παραδοσιακή ψησταριά. Είναι τόσο ζωντανός όσο η ιδεολογία της απειλής είναι θανατηφόρα. Αν και χτυπημένος, στο τέλος πάντα σηκώνεται", λέει το άρθρο.

Προσθέτει ότι η Ευρώπη των αγορών ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα, ωστόσο η μάσκα της έπεσε πάνω στη μανία της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στην Ευρωζώνη. Σημειώνει δε ότι τώρα είναι - περισσότερο από ποτέ - η ώρα να δείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού.

Αναφέρει ότι μόνο μία απάντηση υπάρχει στον ολοκληρωτισμό, αυτή του αγώνα καθώς διακυβεύεται η επιβίωση.

"Έχουμε να υπερασπιστούμε έναν κόσμο, μία ζωή και αξίες. Είναι τα αδέλφια μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας που τα χτυπούν στο δρόμο μπροστά στα μάτια μας, έστω κι αν βρίσκονται μακριά", προσθέτει.

"Πεινάμε, κρυώνουμε και υποφέρουμε μαζί τους. Κάθε χτύπημα μας πληγώνει εξίσου. Κάθε παιδί που λιποθυμά στην τάξη, μας οργίζει και μας καλεί να αγωνιστούμε. Για τους Έλληνες, είναι ώρα να πουν "όχι" και για μας είναι ώρα να τους στηρίξουμε" αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η Ελλάδα είναι σήμερα στην πρωτοκαθεδρία του αγώνα κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, ο οποίος παντού στον κόσμο καταστρέφει το κοινό καλό, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, σπέρνει την απελπισία, το φόβο και τον κρετινισμό του πολέμου όλων εναντίον όλων, σημειώνουν οι συντάκτες.

Το άρθρο καταλήγει με τα νέα φαινόμενα που έχουν προκύψει από την κρίση, δηλαδή τις συνελεύσεις άμεσης Δημοκρατίας, τα κινήματα της πολιτικής ανυπακοής, το "δεν πληρώνω" και άλλα παραδείγματα αυτοδιαχείρισης. Μέσα από αυτά, υποστηρίζει, γεννιέται μία νέα Ελλάδα που απορρίπτει την οικονομική τυραννία στο όνομα του Ανθρώπου.

"Δεν μας νοιάζει πόσο χρόνο θα πάρει μέχρι οι άνθρωποι να απελευθερωθούν από την εθελοδουλία, ωστόσο μπροστά στη γελοιότητα των πελατειακών σχέσεων, του αποκρουστικού κυνισμού και του καθεστώτος των τραπεζών - γκάνγκστερ, δεν έχουμε παρά μία επιλογή: Κόντρα στον καιροσκοπισμό, να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Το 2012 θα είμαστε όλοι Έλληνες", καταλήγει το άρθρο, που υπογράφεται από τον ιστορικό Raoul Vaneigem και τον Ελληνογάλλο φιλόσοφο Γιάννη Γουλουντά.

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top