Αυτή τη Σαρακοστή κάνε τη διαφορά στο τραπέζι σου... Αν νηστεύεις, εδώ είσαι!
Το χταπόδι είναι συνήθως μπελαλίδικο στην ετοιμασία του. Είναι όμως και πεντανόστιμο! Να ένας γρήγορος και πανεύκολος τρόπος να το βάλεις στο τραπέζι σου και να σε λατρέψουν οι καλεσμένοι σου...
Τι θα χρειαστείς (για 4-6 άτομα)
Σημείωση: αν το χταπόδι που θα αγοράσεις είναι φρέσκο, πρέπει να είναι καλά χτυπημένο για να είναι μαλακό. Αν προτιμήσεις την κατεψυγμένη λύση, δεν έχεις πρόβλημα, γιατί το χταπόδι μαλακώνει στην κατάψυξη είτε είναι χτυπημένο είτε όχι.
Πώς το φτιάχνεις
1. Πλύνε καλά το φρέσκο χταπόδι και βάλ'το σε μια μεγάλη κατσαρόλα, με ελάχιστο νερό, ξίδι και αλάτι (το κατεψυγμένο χταπόδι το βάζεις κατευθείαν στην κατσαρόλα να βράσει χωρίς νερό, μόνο με ξίδι, γιατί βγάζει μπόλικο νεράκι από μόνο του). Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησέ το να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει.
2. Άσε το χταπόδι να κρυώσει και αφαίρεσε κατόπιν την πέτσα του. Κόψε τα πλοκάμια σε φέτες, βάλ' τα σε μια πιατέλα και ρίξε από πάνω λεμόνι και λαδορίγανη.
Ό,τι πρέπει για το σαρακοστιανό τραπέζι!
Το χταπόδι είναι συνήθως μπελαλίδικο στην ετοιμασία του. Είναι όμως και πεντανόστιμο! Να ένας γρήγορος και πανεύκολος τρόπος να το βάλεις στο τραπέζι σου και να σε λατρέψουν οι καλεσμένοι σου...
Τι θα χρειαστείς (για 4-6 άτομα)
- 1 μεγάλο χταπόδι
- 1 φλιτζάνι ξίδι
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- λεμόνι
- ρίγανη
- αλάτι
Σημείωση: αν το χταπόδι που θα αγοράσεις είναι φρέσκο, πρέπει να είναι καλά χτυπημένο για να είναι μαλακό. Αν προτιμήσεις την κατεψυγμένη λύση, δεν έχεις πρόβλημα, γιατί το χταπόδι μαλακώνει στην κατάψυξη είτε είναι χτυπημένο είτε όχι.
Πώς το φτιάχνεις
1. Πλύνε καλά το φρέσκο χταπόδι και βάλ'το σε μια μεγάλη κατσαρόλα, με ελάχιστο νερό, ξίδι και αλάτι (το κατεψυγμένο χταπόδι το βάζεις κατευθείαν στην κατσαρόλα να βράσει χωρίς νερό, μόνο με ξίδι, γιατί βγάζει μπόλικο νεράκι από μόνο του). Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησέ το να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει.
2. Άσε το χταπόδι να κρυώσει και αφαίρεσε κατόπιν την πέτσα του. Κόψε τα πλοκάμια σε φέτες, βάλ' τα σε μια πιατέλα και ρίξε από πάνω λεμόνι και λαδορίγανη.
Ό,τι πρέπει για το σαρακοστιανό τραπέζι!
Πηγή
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.