Ζυμαρικά φούρνου με σάλτσα τυριών και ντοματίνια

0

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 55 λεπτά 

 
Συνταγή για 6 άτομα

1 πακέτο μακαρόνια κοχυλάκια
1 κουτ.  σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
300 γρ. φέτα τριμμένη
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
150 γρ. μανούρι
100 γρ. κατίκι
2 αυγά
1 φλιτζ. τσαγ. γάλα φρέσκο
1 φλιτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος 2%
20 ώριμα ντοματίνια κομμένα στη μέση
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.    Βράζετε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό και σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2.    Σε ένα μπολ ρίχνετε τα μισά ντοματίνια  και προσθέτετε επίσης την μισή ποσότητα τυριών (την φέτα, το κεφαλοτύρι, το μανούρι, το κατίκι),   τον μαϊντανό, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και ελάχιστο πιπέρι, τα ντοματίνια και τα αβγά χτυπημένα.
3.    Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα αδειάζετε σε ένα πυρέξ, ρίχνετε το μισό μίγμα τυριών και  ανακατεύετε καλά.  Από πάνω στρώνετε ωραία το υπόλοιπα ντοματίνια και το  υπόλοιπο μίγμα με τα τυριά. Ψήνετε τα ζυμαρικά στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, να βράσει το μίγμα, να λιώσει το κεφαλοτύρι, να μαλακώσει και να μοσχομυρίσει η φέτα. Σερβίρετε να ζυμαρικά μας ζεστά ή χλιαρά σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top