Τέλος το κομμωτήριο! Βάψτε την "ρίζα" μόνες σας!

0

Εν όψει της οικονομικής κρίσης, θα σας έρθει πιο φθηνά από τη βαφή στο κομμωτήριο. Θα χρειασθείτε αρχικά μια βαφή στο χρώμα που επιθυμείτε και που θα προμηθευτείτε από μαγαζιά καλλυντικών.

Αναγκαία, επίσης, είναι μία πλαστική μπέρτα ή σακούλα για να καλύψετε το σώμα σας από τους ώμους και κάτω. Γάντια μιας χρήσης, οξυζενέ, κοντίσιονερ, πλαστικό μπολ, πινέλο για βαφή μαλλιών (όλα αυτά περιλαμβάνονται στο κουτί της βαφής αλλά αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε επαγγελματική βαφή, τα αγοράζετε μεμονωμένα).

Τέλος θα χρειασθείτε καθρέπτη χειρός, χτένα ή βούρτσα.

Εάν είστε πρωτάρες, σας συμβουλεύουμε να αγοράσετε ένα σετ με το χρώμα που θέλετε, ένα μπουκαλάκι οξυζενέ και κοντίσιονερ (όλα σε συγκεκριμένες ποσότητες για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα). Αν τα μαλλιά σας είναι μακριά, το καλύτερο είναι να πάρετε δύο συσκευασίες γιατί να είστε σίγουρες ότι θα σας φτάσει η ποσότητα.

Η επαγγελματική βαφή διαθέτει μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων και καλό είναι να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες της.

Ανακατεύετε το χρώμα με το οξυζενέ, που είναι σε κρεμώδη μορφή και διαφορετικών βαθμών. Για τις επαγγελματικές βαφές το οξυζενέ αγοράζεται χωριστά. Αυτά των 20-30 βαθμών είναι τα πιο κατάλληλα. Αν το οξυζενέ είναι πιο αδύναμο μπορεί να μην σας πετύχει η απόχρωση, ενώ αν είναι πιο δυνατό μπορεί να σας κάψει τα μαλλιά. Θα το ανακατέψετε με τη βαφή στην αναλογία που λένε οι οδηγίες, σε ένα πλαστικό μπολ και θα απλώσεις το μείγμα στα μαλλιά μ' ένα πινέλο.

Για τις έμπειρες στο να βάφουν μόνες τα μαλλιά μπορείτε να πειραματιστείετε με δύο αποχρώσεις βάζοντας πάντα ακριβώς την απαιτούμενη ποσότητα οξυζενέ για να πετύχετε μια ιδιαίτερη απόχρωση.

Ξεμπερδεύετε καλά τα μαλιά και κάνετε χωρίστρα στην κορυφή. Βάλτε το χρώμα κατευθείαν στη ρίζα με το απλικατέρ του σετ, ή με το πινέλο αν επιλέξετε επαγγελματική βαφή.
Συνεχίστε χωρίζοντας τα μαλλιά σε λεπτές τούφες με τη λαβή του πινέλου, μέχρι να καλύψετε με χρώμα όλο το κεφάλι.

Αν θέλετε να περάσετε όλα τα μαλλιά, περιμένετε πρώτα δέκα λεπτά, μετά απλώστε τη υπόλοιπη βαφή με τα χέρια κάνοντας μασάζ σε όλο το μήκος της τρίχας και αφήστε την για όσο χρόνο λένε οι οδηγίες.

Όσο βάφετε τη ρίζα ο καθρέφτης χειρός θα σας καθοδηγήσει για το πίσω μέρος του κεφαλιού. Όταν περάσει ο χρόνος, λουστείτε σκυμμένη στη μπανιέρα- με χλιαρό προς κρύο νερό.

Στην αρχή βρέξτε το κεφάλι και κάντε αφρό με τη βαφή. Ξεπλύνετε καλά, μέχρι να μην βγαίνει άλλο χρώμα και βάλτε σαμπουάν. Λουστείτε κανονικά, φροντίζοντας ν' απομακρύνετε κάθε υπόλειμμα χρώματος τρίβοντας το δέρμα του κεφαλιού με τ' ακροδάχτυλα.
Ξεπλύνετε και βάλτε οπωσδήποτε κοντίσιονερ για να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά ευκολότερα. Στεγνώνετε τα μαλλιά και είστε έτοιμες!

Επαγγελματικά μυστικά:

* Την πρώτη φορά μην επιχειρήσετε μεγάλη αλλαγή χρώματος. Ένας ή δύο τόνοι διαφορά απ' αυτόν που έχετε τώρα είναι αρκετοί για να ανανεώσουν το look. Διαφορετικά μπορεί να έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις!

* Τα γκρίζα μαλλιά χρειάζονται είκοσι λεπτά περισσότερο για να απορροφήσουν το χρώμα. Οπότε αρχίστε πρώτα με τα γκρίζα, άσε να περάσουν είκοσι λεπτά και μετά συνεχίζετε με τα υπόλοιπα. Αν τα μαλλιά σας είναι όλα γκρίζα, απλώς περιμένετε είκοσι λεπτά παραπάνω.
* Για κατεστραμμένα μαλλιά, προτιμήστε ένα 20άρι οξυζενέ. Αν θέλετε να ανοίξετε πολύ τα μαλλιά σας, διαλέξτε το 40άρι.

* Η βαφή λερώνει τα υφάσματα, γι' αυτό διαλέξτε μια σκούρα πετσέτα για μετά το
λούσιμο.

Ποιες μέρες να βάφετε τα μαλλιά σας

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ίσχυε η άποψη, ότι δεν βάφουμε τα μαλλιά μας τις ημέρες που έχουμε περίοδο.

Οι γιαγιάδες μας πίστευαν ότι η βαφή δεν «πιάνει» και ότι μπορεί να αντιμετωπίζαμε και δερματικά προβλήματα.

Όμως, οι σύγχρονοι hair colorists διαφωνούν και μάλιστα κατηγορηματικά, ισχυριζόμενοι ότι το τριχωτό της κεφαλής δεν επηρεάζεται από τις ορμόνες που εκκρίνει ο οργανισμός μας τις ημέρες της περιόδου.

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top