Το βιβλίο ενός "Top Chef"

0

«Η αναγνωρισιμότητα από το “Top Chef” με βοήθησε να βγάλω το βιβλίο μου» λέει στην «Espresso» ο σεφ Ηλίας Κάφαλης που είναι ο πρώτος από τους συμμετέχοντες στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής του ANT1 που κατάφερε να εκδώσει βιβλίο με τις συνταγές του.

Με... Νου Ελληνικό, όπως είναι ο τίτλος του βιβλίου, ο Ηλίας πάντρεψε την παράδοση με τις σύγχρονες απαιτήσεις. «Ολες οι συνταγές μου είναι βασισμένες στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, αλλά δοσμένες έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες της εποχής μας. Είναι οικονομικές, ελαφριές και γρήγορες» περιγράφει ο νεαρός σεφ που έχει στο βιογραφικό του δέκα χρόνια εμπειρίας στο εξωτερικό, δίπλα σε μεγάλα ονόματα της κουζίνας.

«Σκοπός μου ήταν να βάλω στο βιβλίο συνταγές που μπορεί να τρώει όλη η οικογένεια. Πραγματικά, δουλέψαμε πολύ γι’ αυτό και νομίζω πως το αποτέλεσμα μας έχει δικαιώσει» τονίζει ο ίδιος.

Οσον αφορά τη σχέση του με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, ο Ηλίας διατηρεί επαφές με όλους: «Μιλάμε τακτικά με όλα τα παιδιά. Μέσα από το παιχνίδι αναπτύχθηκαν και αρκετές φιλίες» λέει.

Στη συνέχεια, αποκαλύπτει τα μελλοντικά του σχέδια: «Προς το παρόν ασχολούμαι με το βιβλίο και την προώθησή του. Στο άμεσο μέλλον, μάλλον θα φύγω ξανά για δουλειά στο εξωτερικό απ’ όπου μου έχουν γίνει κάποιες προτάσεις».

Εκτός από το βιβλίο, ο Ηλίας ασχολείται και με το prive catering: «Αγοράζω τα υλικά και δουλεύω μπροστά στον πελάτη. Συνήθως, αυτή την υπηρεσία τη ζητούν άνθρωποι με σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, ωστόσο η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό η δουλειά έχει μειωθεί εξαιτίας της κρίσης».

Ο Ηλίας μας αποκάλυψε και το μυστικό του για το επιτυχημένο αποτέλεσμα στα πιάτα του: «Στις συνταγές μου ο ήρωας είναι πάντα ένα συστατικό. Τα πιάτα μου δεν είναι περίπλοκα. Από κάθε υλικό θέλω να βγαίνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα γεύσης. Για μένα το απλό είναι καλύτερο».

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top