Ανταρσία από τους γαλάζιους συνδικαλιστές

0

Εν αναμονή της νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό βρίσκεται η ηγεσία της ΝΔ που επιμένει ότι "για πρώτη φορά γίνεται ουσιαστική διαπραγμάτευση με την τρόικα κάτι που οφείλεται στον κ. Σαμαρά".

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, η αναβολή της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών οφείλεται στην εμπλοκή των διαπραγματεύσεων μεταξύ της τρόικας και της κυβέρνησης για το θέμα των περικοπών της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ.

Όταν ξεπεραστούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει, η ηγεσία της ΝΔ θα πάρει το 15σέλιδο κείμενο της συμφωνίας, θα το μελετήσει και στην συνέχεια ο κ. Σαμαράς θα προσέλθει στη σύσκεψη υπό τον κ. Παπαδήμο.


Μετά την σύσκεψη θα συγκληθεί η Εκτελεστική Γραμματεία από κοινού με το οικονομικό επιτελείο του κόμματος.

Η ηγεσία της ΝΔ προβάλλει
ότι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης "που για πρώτη φορά γίνεται, είναι ότι δεν θα πειραχθούν ο 13ος και 14ος μισθός κάτι που θα διπλασίαζε την ύφεση και θα γονάτιζε την οικονομία".

Στέλεχος του ηγετικού επιτελείου έλεγε ότι "ο Αντώνης Σαμαράς, στην προσπάθειά του να σταματήσουν να μπαίνουν νέοι φόροι, παλεύει να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες, αφού αυτό θα προκαλούσε νέα φοροεπιδρομή και θα αυξάνονταν αλυσιδωτά 16 φόρους στα ακίνητα".

Για το θέμα των επικουρικών συντάξεων, υποστηρίζει το ηγετικό επιτελείο πως "ο κ. Σαμαράς δίνει μάχη να μην μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις. Βάζει ως όριο τα 300 ευρώ και όχι τα 100 ευρώ που θέτει ο κ. Κουτρουμάνης. Το όριο των 300 ευρώ καλύπτει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων, περίπου το 70%".

Στο θέμα του κατώτατου μισθού, οι ίδιες πηγές περί την ηγεσία της ΝΔ λένε ότι "στη χθεσινή συνάντηση στο Μαξίμου έγινε σαφές ότι η μείωση του κατώτατου μισθού αφορά μόνο τους νεοεισερχόμενους χωρίς να προσαρμόζονται σε αυτό οι υπόλοιπες αμοιβές".

Υποστηρίζουν ότι είναι θετικό ότι για πρώτη φορά τίθεται θέμα μείωσης των εργοδοτικών εισφορών που είναι πρόταση που διατύπωσε, εδώ και ενάμιση χρόνο, η ΝΔ. Τέλος σημειώνουν ότι στην πρώτη δόση της δανειακής σύμβασης θα περιλαμβάνονται και έξι δισ. ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς ιδιώτες επιχειρηματίες.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΔ ευρεία σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα υπό τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο, με την συμμετοχή του γραμματέα συνδικαλιστικού Γιάννη Μανώλη, του γραμματέα της ΓΣΕΕ Νίκου Κιουτσούκη και του αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ Ηλία Ηλιόπουλου.

Τα συνδικαλιστικά στελέχη, όπως έλεγαν αμέσως μετά, "εξέφρασαν τη διαφωνία τους για την πρόταση της τρόικας προς τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς και με τη διαφαινόμενη πρόθεση του κόμματος να συναινέσει".

Εστιάζουν τις διαφωνίες τους ιδιαίτερα "στη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και στην κατάργηση της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων". Σημειώνουν ότι ήδη ισχύει για τους νέους μέχρι 25 ετών μειωμένη αμοιβή κατά 20%. Αν εφαρμοστεί και η νέα περικοπή, η συνολική μείωση θα είναι της τάξης του 40%.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες από συμμετέχοντες στην σύσκεψη, αρκετά στελέχη είπαν στον γραμματέα του κόμματος ότι "δέχονται πιέσεις από τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν και ότι το βάρος που πέφτει στις πλάτες τους είναι μεγάλο για να το σηκώσουν".

Επίσης προειδοποιούν ότι θα εκφράσουν δημοσίως τις διαφωνίες τους και λένε ότι ανάλογα και με το τελικό κείμενο της συμφωνίας με την τρόικα δεν αποκλείεται να απευθυνθούν και στους βουλευτές της ΝΔ και να ζητήσουν να μην το ψηφίσουν στη Βουλή, ενώ ζητούν και από την ηγεσία να μην θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Στο πλαίσιο αυτό η αντιμνημονιακή εκδήλωση που οργανώνει ο κ. Μανώλης για την Τετάρτη το βράδυ παίρνει άλλη διάσταση.

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top