Τα δάκρυα της Βανδή και της Κοκκίνου για τον χαμό του φίλου τους

0

Μια μάχη που τελικά χάθηκε… Κάπως έτσι αισθάνονται η Δέσποινα Βανδή και η Ελλη Κοκκίνου, πέρα από την απέραντη θλίψη για τον χαμό ενός 4χρονου αγοριού. Ο μικρός αυτός άγγελος, το δικό τους φιλαράκι που το γνώρισαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», έδινε τον δικό του τιτάνιο αγώνα, με τους γονείς του να κάνουν τα αδύνατα δυνατά να σώσουν μια ψυχούλα που η μοίρα τής έδειξε το άσχημο πρόσωπό της με το που ήρθε στη ζωή. Τελικά δεν τα κατάφεραν.

Ο Παναγιώτης-Ραφαήλ (Πάνος, όπως τον φώναζαν) διαγνώστηκε από τη γέννησή του με βαρύτατη νεκρωτική εντεροκολίτιδα. Οι γιατροί εκτίμησαν ότι η πολύπλοκη πάθηση του 8μηνου τότε βρέφους δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί στη χώρα μας. Συνέστησαν άμεση μετάβαση του μικρού σε εξειδικευμένο νοσοκομείο των ΗΠΑ για πολυοργανική μεταμόσχευση στομάχου, ήπατος, σπλήνας, παγκρέατος και εντέρου.

Καιρό τώρα οι δημοφιλείς τραγουδίστριες Δέσποινα Βανδή και Ελλη Κοκκίνου προσφέρουν απλόχερα τη βοήθειά τους στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Τις ημέρες των Χριστουγέννων μάλιστα διοργάνωσαν μια μεγάλη συναυλία, τα έσοδα της οποίας πήγαν για τον σκοπό αυτό. Μέσα από αυτή την καθαρά ανθρώπινη δραστηριότητά τους έχουν δεθεί με τις οικογένειες των παιδιών αλλά και τα ίδια τα παιδιά. Ενα από αυτά ήταν και ο μικρός Πάνος, για τον οποίο οι δύο τραγουδίστριες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο θάνατος του 4χρονου αγοριού έριξε σε βαθιά θλίψη την Ελλη Κοκκίνου και τη Δέσποινα Βανδή. Συγκλονισμένες και οι δύο από την είδηση, δεν έκρυψαν τη μεγάλη τους στενοχώρια και τον πόνο τους, κάτι που αποδεικνύεται και από τις αναρτήσεις στον λογαριασμό τους στο Twitter. «Χωρίς λόγια… Μόνο πόνος για το αγγελούδι. Καλό ταξίδι “Μικρέ Ηρωα”» έγραψε η Ελλη στο Twitter, ενώ η Δέσποινα αποχαιρέτησε τον 4χρονο γράφοντας ως απάντηση στη φίλη και συνάδελφό της: «Λυπάμαι ειλικρινά γι’ αυτό που συνέβη».

Οι γονείς του μικρού Πάνου για τη διαδικασία μετάβασής του στις ΗΠΑ είχαν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Τα εμπόδια της γραφειοκρατίας, πολλαπλά. Με παρέμβαση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» εγκρίθηκε η κάλυψη των νοσηλίων, με αποτέλεσμα να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για το προγραμματισμένο ραντεβού του προμεταμοσχευτικού ελέγχου.
Αμέσως πραγματοποιήθηκε ο προμεταμοσχευτικός έλεγχος και πολύ γρήγορα βρέθηκε μόσχευμα από εγκεφαλικά νεκρό βρέφος 7 μηνών, που βρέθηκε πνιγμένο στην μπανιέρα του σπιτιού του, στο Τέξας. Αν και το βρέφος-δότης ήταν ηλικιακά κοντά στον μικρό Πάνο, είχε αρκετά ανεπτυγμένο σωματότυπο, γεγονός που δυσκόλεψε την κατάσταση.

Ο διάσημος Ελληνας χειρουργός Ανδρέας Τζάκης ανέλαβε την επέμβαση και έκανε το θαύμα του τον Δεκέμβριο του 2008. Ο μικρός Πάνος υποβλήθηκε σε επιτυχή πολυοργανική μεταμόσχευση! Μάλιστα η περίπτωσή του παρουσιάστηκε σε διεθνές ιατρικό συνέδριο, προβλήθηκε από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, ενώ γράφτηκε ακόμη και στο βιβλίο Γκίνες!

Αν και η οικογένεια μετά την επέμβαση επέστρεψε στην Ελλάδα για μια νέα αρχή, ο οργανισμός του Πάνου απέρριψε μοσχεύματα και ο ίδιος υπέστη λοίμωξη του αναπνευστικού. Εγινε νέα προσπάθεια να μεταβεί πάλι στις ΗΠΑ, αλλά δεν πρόλαβε. «Εφυγε» βυθίζοντας στο πένθος όλους όσοι τον γνώρισαν και φυσικά τις δύο δημοφιλείς τραγουδίστριες που έχασαν το φιλαράκι τους. Καλό ταξίδι «Μικρέ Ηρωα»...

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top