Η Σαρακοστή είναι προ των πυλών κι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να την υποδεχτείς... Μύρισε Καθαρά Δευτέρα!
Το χταποδάκι δεν χρειάζεται συστάσεις, καλύτερο ουζομεζέ δύσκολα θα βρεις στην πιάτσα.
Απόλαυσέ τον με μυρωδικά για να ολοκληρωθεί η ευτυχία...
Και το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας παίρνει φωτιά!
Τι θα χρειαστείς (για 4-6 άτομα)
1. Βράσε σε μια κατσαρόλα τα μαυρομάτικα φασόλια για 45 λεπτά περίπου. Σούρωσέ τα κατόπιν και άφησέ τα στην άκρη. Ψιλόκοψε μετά όλα τα λαχανικά.
2. Καθάρισε καλά το κεφάλι του χταποδιού από τα εντόσθια και ξέπλυνέ το σχολαστικά.
3. Βάλε το χταπόδι να βράσει σε μια κατσαρόλα με τα υγρά του (χωρίς να προσθέσεις τίποτα άλλο) και μόλις πιει το ζουμί του, ρίξε 1 ποτήρι νερό και 1 φλιτζάνι ξύδι και άσε το χταπόδι να βράσει για καμιά ωρίτσα.
4. Ψιλόκοψε κατόπιν το βρασμένο χταπόδι και ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
5. Αλατοπιπέρωσε, ράντισε με λαδόξιδο και σέρβιρε τον μεζέ δροσερό.
Ουζάκι έχεις ήδη ετοιμάσει φαντάζομαι...
Το χταποδάκι δεν χρειάζεται συστάσεις, καλύτερο ουζομεζέ δύσκολα θα βρεις στην πιάτσα.
Απόλαυσέ τον με μυρωδικά για να ολοκληρωθεί η ευτυχία...
Και το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας παίρνει φωτιά!
Τι θα χρειαστείς (για 4-6 άτομα)
- 1 χταπόδι ενός κιλού
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 250 γραμ. μαυρομάτικα φασόλια
- 2 φλιτζάνια μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 1/2 φλιτζάνι άνηθο (ψιλοκομμένο)
- 2 πιπεριές Φλωρίνης (κομμένες σε λεπτές λωρίδες)
- 1 φλιτζάνι ξύδι (για να βράσεις το χταπόδι)
- αλάτι
- πιπέρι
1. Βράσε σε μια κατσαρόλα τα μαυρομάτικα φασόλια για 45 λεπτά περίπου. Σούρωσέ τα κατόπιν και άφησέ τα στην άκρη. Ψιλόκοψε μετά όλα τα λαχανικά.
2. Καθάρισε καλά το κεφάλι του χταποδιού από τα εντόσθια και ξέπλυνέ το σχολαστικά.
3. Βάλε το χταπόδι να βράσει σε μια κατσαρόλα με τα υγρά του (χωρίς να προσθέσεις τίποτα άλλο) και μόλις πιει το ζουμί του, ρίξε 1 ποτήρι νερό και 1 φλιτζάνι ξύδι και άσε το χταπόδι να βράσει για καμιά ωρίτσα.
4. Ψιλόκοψε κατόπιν το βρασμένο χταπόδι και ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
5. Αλατοπιπέρωσε, ράντισε με λαδόξιδο και σέρβιρε τον μεζέ δροσερό.
Ουζάκι έχεις ήδη ετοιμάσει φαντάζομαι...
Πηγή
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.