Επιασαν πλοίαρχο για παιδική πορνογραφία

0
Χειροπέδες σε πλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού πέρασαν οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. Υστερα από ντου που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του εντόπισαν και κατάσχεσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στο Πεντάγωνο, όπου υπηρετεί σε νευραλγική θέση ο ανώτερος αξιωματικός, ενώ οι συνάδελφοί του ακόμη προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ. Εκτός από το υψηλόβαθμο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού στα χέρια των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσαν άλλα δύο άτομα, τα οποία είχαν στην κατοχή τους δεκάδες σκληρούς δίσκους με βίντεο και φωτογραφίες πορνογραφίας ανηλίκων.

«Πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση παραβατών, σύμφωνα με τον αριθμό και το είδος των αρχείων που παρατηρήθηκε να διακινούνται στα διάφορα δίκτυα ανταλλαγής αρχείων» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για τη νέα επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι εξειδικευμένοι αστυνομικοί της υπηρεσίας έφτασαν στα ίχνη του 47χρονου αξιωματικού και των άλλων δύο συλληφθέντων, ηλικίας 34 και 54 ετών, με τη χρήση ειδικού λογισμικού που ανιχνεύει αρχεία παιδικής πορνογραφίας. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι άγνωστου αριθμού χρήστες από την Ελλάδα, που χρησιμοποίησαν 123 ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP Addresses), κατείχαν και είχαν διαθέσιμα για διαμοιρασμό χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ακολούθησε ανάλυση των ψηφιακών ιχνών, που οδήγησε στην ταυτοποίηση των χρηστών και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατ’ οίκον έρευνα. Στο σπίτι του 47χρονου πλοιάρχου οι αστυνομικοί εντόπισαν δεκαοκτώ σκληρούς δίσκους που περιείχαν φωτογραφίες παιδικής φωτογραφίας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η περίπτωση του αξιωματικού ήταν η πιο δύσκολη, καθώς είχε εγκαταστήσει πρόγραμμα που διέγραφε αυτόματα τα επιβαρυντικά στοιχεία κατά την απενεργοποίηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Το περισσότερο υλικό βρέθηκε πάντως στο σπίτι του 34χρονου συλληφθέντος. Εκεί εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 315 DVD και τριάντα δύο σκληροί δίσκοι που περιείχαν χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες με παράνομο υλικό. Για τον 34χρονο έχει δείξει ενδιαφέρον και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Τέλος, στην οικία του 57χρονου βρέθηκαν δύο εξωτερικοί και δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι με αποθηκευμένες εκατοντάδες φωτογραφίες.

Οι πενήντα τέσσερις σκληροί δίσκοι και τα DVD θα σταλούν για εξετάσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top