Αλα Σπετσιώτα

0

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΪ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ 2 :Η Ελλάδα στο Πιάτο

ΥΛΙΚΑ
για 6 άτομα

6 φέτες σφυρίδα ή ξιφία ή συναγρίδα
1 φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό (αρετσίνωτο)
½ κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας
4 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 κουτ. σουπ. ντομάτα ψιλοκομμένη
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζομε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνομε τον μαϊντανό, το σκόρδο την ντομάτα και τον πελτέ μαζί να τσιγαριστούν ελαφρώς για 4-5 λεπτά.
Σβήνομε με το κρασί και το αφήνομε να βράσει για 5’ λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

2. Αλατοπιπερώνομε τα ψάρια και τα απλώνομε στο ταψί, περιχύνομε με την σάλτσα. Επάνω σε κάθε φέτα ψάρι ακουμπάμε μια φετούλα ντομάτας και τα βάζομε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Σερβίρομε το φαγητό ζεστό μαζί με την σάλτσα του.

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top