Για τη βάση
1 φύλλο σφολιάτα
1 μεγάλο χοντρό πράσο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
αλάτι και πιπέρι
Για τη γέμιση
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
- 1/2φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
- 1 μεγάλο αβγό
- 1/2φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε το φύλλο της φρέσκιας σφολιάτας στη φόρμα της τάρτας (μια κανονική στο μέγεθος φόρμα, με διάμετρο γύρω στα 25 εκ.). Πιέζουμε λιγάκι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τις άκρες που περισσεύουν. Τρυπάμε τον πάτο της τάρτας με ένα πιρούνι και τοποθετούμε τη στρωμένη με σφολιάτα φόρμα στο ψυγείο για 30΄.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο ελαφρώς, μέχρι να ανοίξει το χρώμα του και να γυαλίσει λίγο. Προσθέτούμε αλάτι και λίγο πιπέρι. Δεν πρέπει να μαλακώσει πολύ.
Χτυπάμε το μισό φλιτζάνι φέτα, κασέρι και γραβιέρα στο μπλέντερ μαζί με το αβγό και την κρέμα. Στρώνουμε το μείγμα αυτό στον πάτο της τάρτας και από πάνω στρώνουμε τις σοταρισμένες ροδέλες από το πράσο. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και την τριμμένη φέτα.
Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 25-30΄, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα και να πήξει η γέμιση. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Πηγή
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.