Η μόδα δεν αφορά μόνο τις τελευταίες ενδυματολογικές απόψεις, ούτε μονάχα τις τάσεις στα κουρέματα και τα χρώματα. Υπάρχει και στη διατροφή κι εμείς σας αποκαλύπτουμε τις διατροφικές τάσεις για φέτος, που θα ωφελήσουν την υγεία και τη σιλουέτα σας.
Σπόροι κολοκύθας (πασατέμπο): παίρνουν την πρωτιά στους ξηρούς καρπούς
Σιρόπι αγαύης: από το φυτό της… τεκίλας
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν, όμως, είναι ότι το σιρόπι αγαύης τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαιτέρως διάσημο.
Γνωστό και ως νέκταρ αγαύης, έχει πλούσια γεύση και είναι ελαφρώς πιο γλυκό από το μέλι, έχοντας χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι δεν προκαλεί απότομες αυξομειώσεις στο σάκχαρο του αίματος όταν καταναλώνεται.
Συν του ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περίπου το 1/3 της ποσότητας σε σχέση με τη ζάχαρη ή το μέλι για να επιτύχετε τον ίδιο βαθμό γλυκύτητας.
Κεφίρ: γιαούρτι σε ποτήρι
Προτιμήστε το σκέτο, χωρίς πρόσθετα γλυκαντικά και ψάξτε το κυρίως σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Σπόροι Κία: σπόροι με… μαγικές ιδιότητες
Μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε όπως και τους υπόλοιπους σπόρους στη μαγειρική σας, να τους πασπαλίσετε δηλαδή στη βρώμη, τα δημητριακά, το γιαούρτι, τα ντρέσινγκ και τις σαλάτες σας, χωρίς να έχετε πρόβλημα στη χώνεψή τους.
Ακόμη, δοκιμάστε τους στο κέικ και τα μάφιν, ενώ αν είστε χορτοφάγοι, μπορείτε να τους αναμείξετε με νερό και να έχετε το τέλειο υποκατάστατο του αβγού.
Λαχανάκια Βρυξελλών: το λαχανικό της… χρονιάς
Δοκιμάστε τα ψητά με σπρέι λαδιού, αλάτι και πιπέρι και απολαύστε το πόσο τραγανιστά και νόστιμα είναι.
Μαύρες φακές: το… μαύρο επιστρέφει στη μόδα
Καταρχάς το ασυνήθιστο αυτό χρώμα προκύπτει από την υψηλή συγκέντρωση των τροφών αυτών σε ανθοκυανίνες, αντιοξειδωτικά που βρίσκουμε στα κεράσια, τα βατόμουρα, τα δαμάσκηνα κ.ο.κ. και έχει αποδειχτεί ότι τονώνουν τη μνήμη και καταπολεμούν τον καρκίνο.
Οι μαύρες φακές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες και μάλιστα μόλις μισό φλιτζάνι μαγειρεμένες μαύρες φακές περιέχουν περίπου 12 γραμμάρια πρωτεΐνης και 9 γραμμάρια φυτικών ινών, δηλαδή ένα δυνατό συνδυασμό που μπορεί να μας κρατήσει χορτάτους και με ενέργεια για πολύ περισσότερο χρόνο από άλλες τροφές.
Χούμους με ενταμάμε: μια διαφορετική σαλάτα
Την παράσταση κλέβουν πλέον οι ποικιλίες με φακές, άσπρα φασόλια και ενταμάμε, τα οποία είναι ιδιαιτέρως πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.
Συνδυάζοντας το χούμους με πολλά λαχανικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σνακ που όχι μόνο θα σας χορτάσει για πολύ περισσότερη ώρα από ό,τι συνήθως, αλλά και θα σας γεμίσει με θρεπτικά συστατικά. Πώς μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας; Ρίξτε στο multi 2 φλιτζάνια μαγειρεμένα φασόλια ενταμάμε, Ό του φλιτζανιού νερό, Ό του φλιτζανιού ταχίνι, 1 σκελίδα σκόρδο και Ό του φλιτζανιού ξίδι. Όταν είναι έτοιμο ρίξτε λίγο αλάτι κοσέρ για έξτρα γεύση και καλή σας όρεξη.
Πηγή
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.