Σιρόν (ποντιακό)

0

Υλικά:
(για 6 άτομα)

1 κιλό φύλλο κρούστας
1 ½ κιλό γιαούρτι στραγγισμένο
½ κιλό αγελαδινό βούτυρο
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό νερό

Εκτέλεση:

1.Τυλίγουμε το φύλλο χωριστά, όπως το σαραγλί, αλλά αφράτα. Το κόβουμε σε κομμάτια 8-10 πόντων και τα τοποθετούμε στο ταψί όρθια. Βάζουμε το ταψί με το φύλλο στο φούρνο και μόλις ροδίσει το φύλλο, το βγάζουμε.

2.Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα το γιαούρτι με το νερό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω στην κουζίνα, μέχρι να ζεσταθεί το γιαούρτι πολύ καλά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει.

3.Περιχύνουμε με το γιαούρτι τα φύλλα. Κοπανίζουμε το σκόρδο και αφού το ανακατέψουμε σε μισό φλιτζάνι του καφέ νερό το περιχύνουμε πάνω στο γιαούρτι.

4.Τέλος, καίμε το βούτυρο σε σαχανάκι, ωσότου μυρίσει και το χύνουμε καυτό πάνω στο γιαούρτι, μέχρι να απλωθεί σε όλο το ταψί.

5.Σερβίρουμε το ορεκτικό ζεστό.

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top