Υλικά:
500γρ. μοσχάρι σε κύβους
500γρ. μανιτάρια κονσέρβας
250γρ. καρότα σε ράβδους
100γρ. μαύρη σταφίδα
50γρ. κουκουνάρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
πιπέρια σε κόκκους
κανέλα
μπαχάρι
κύμινο
400γρ. ρύζι μπασμάτι
3 ποτήρια νερού ζωμό κρέατος
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κρέας με τα καρότα και τα πιπέρια σε κόκκους μέχρι να μαλακώσουν.
Σε τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι πρώτα, τα μανιτάρια και μετά τα καρότα, για 2 λεπτά και
αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε από το τηγάνι το λάδι και ρίχνουμε βούτυρο.
Σοτάρουμε το κουκουνάρι, συνεχίζουμε με το ρύζι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, κύμινο και τις σταφίδες.
Αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε βαθύ σκεύος στρώνουμε πρώτα τα μανιτάρια, κατόπιν τα καρότα, προσθέτουμε το κρέας και σκεπάζουμε με το ρύζι.
Ρίχνουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε Μπεν Μαρί κατσαρόλα για 30 λεπτά.
Από την Νίκη Μερκούρη
Πηγή
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.