Υλικά:
(για 4 άτομα)
3 μελιτζάνες
800 γρ. χοιρινό
400 γρ. ντοματάκι κονκασέ
360 γρ. κασέρι τριμμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κούπα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
½ ποτήρι κρασί λευκό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Πλένουμε και κόβουμε το χοιρινό κρέας σε πολύ μικρά κομματάκια. Το τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
2.Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ντοματάκι κονκασέ.
3.Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό.
4.Μόλις βράσει, προσθέτουμε τα μυρωδικά, όλα
ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι.
5.Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
6.Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας λίγη ζάχαρη, αλάτι και λίγη από τη γέμιση.
7.Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι.
8.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το κασέρι.
starchefs.gr
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.