Υλικά:
500 γρ. αμπελόφυλλα
3 μελιτζάνες φλάσκες
1 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια
3 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλιτζανιού άνηθο
2 κουταλιές δυόσμο
1 κουταλιά ρίγανη
1 λεμόνι (το χυμό)
3/4 του φλιτζανιού ρύζι Basmati
2 φλιτζάνια νερό
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Περνάμε από βραστό νερό αμπελόφυλλα. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους, αφαιρώντας και τον εξωτερικό φλοιό. Τις βουτάμε σε αλατισμένο νερό για να μη μαυρίσουν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι αντικολλητικό, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και προσθέτουμε τη μελιτζάνα στραγγισμένη καλά απ' το νερό. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μυρωδικά (άνηθο, ρίγανη) και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το ρύζι και 1 φλιτζάνι νερό και τ' αφήνουμε για 5 λεπτά.
Παίρνουμε τα αμπελόφυλλα και τυλίγουμε σφιχτά ντολμαδάκια, όπως τα γιαλαντζί. Τα τοποθετούμε σε ταψί στη σειρά. Περιχύνουμε με τα ντοματάκια, ελαιόλαδο, νερό και αρωματίζουμε με δυόσμο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή ντομάτες φρέσκες σε ροδέλες και ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Πηγή
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.