Τυρόπιτα με αμπελόφυλλα

0

Υλικά:

30 μεγάλα κληματόφυλλα φρέσκα
300 γρ. κρεμμυδάκια (μόνο το πράσινο μέρος)
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κιλό τυρί πεκορίνο
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
1/2 κούπα σιτάλευρο
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι δυόσμο
1 κουταλιά του γλυκού κοφτή αλάτι
λάδι για το ταψί

Εκτέλεση:

Σε μία λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά ως εξής: το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το καλαμποκάλευρο, το σιτάλευρο, το τυρί, τον άνηθο, το δυόσμο και το αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά, να αποκτήσουν ομιογένεια οι γεύσεις από όλα τα συστατικά. Λαδώνουμε ένα ταψί (30 εκ.) και στρώνουμε τα φύλλα, το ένα να ακουμπάει το άλλο. Βάζουμε τη γέμιση και στρώνουμε τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα (πάντα η γυαλιστερή πλευρά πρέπει να είναι από την έξω πλευρά της πίτας). Ψήνουμε για 50 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Από την Νίκη Μερκούρη

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top