Συνοδευτικά του φαγητού σας, κολατσιό των παιδιών, αλλά και σνακ για το γραφείο, αυτά τα ψωμάκια με τυρί δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν ανάρπαστα!
ΥΛΙΚΑ
► 3 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
► 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
► 1 κουταλάκι αλάτι
► 1/2 κουταλάκι σόδα
► 100 γρ βούτυρο κρύο σε κομματάκια
► 1 1/3 φλιτζάνι ξινόγαλο
► 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί cheddar
► 1 αυγό
► 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
► λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι, τη μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα, μέχρι να γίνει το μίγμα σαν χοντρά ψίχουλα.
Κρατάμε δυο κουταλιές από το ξινόγαλο, ρίχνουμε το υπόλοιπο στο αλεύρι και ανακατεύουμε. (Tip: Συνήθως δεν έχω ξινόγαλο στο σπίτι. Βάζω 1 κουταλιά ξύδι μέσα στο απαιτούμενο γάλα της συνταγής και το αφήνω για 5 λεπτά. Ξινόγαλο μπορεί να μην είναι αλλά κάνει την ίδια δουλειά).
Προσθέτουμε το αυγό ελαφρά χτυπημένο, το ένα φλιτζάνι από το τυρί, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το δυόσμο.
Πλάθουμε σε μαλακή ζύμη, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε τη ζύμη αλλά σε ένα αρκετά παχύ κομμάτι (περίπου 2 εκ).
Κόβουμε με κουπ πατ στρογγυλό και βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Τα αλείφουμε με το υπόλοιπο ξινόγαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220β για 15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε άλλα 4-5 λεπτά.
Πηγή
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.