Υλικά
1 ποτήρι πληγούρι
1 ντομάτα
2 ποτήρια νερό
1/2 αγγούρι
1/2 πιπεριά κέρατο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
μαιντανό
αλάτι
Για την βινεγκρέτ
1 κ.σ ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό και το ρίχνουμε σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε βάλει το πληγούρι (αν δεν είναι βρασμένο) και το αφήνουμε να το απορροφήσει
Στραγγίζουμε το πληγούρι και το αφήνουμε να κρυώσει
Κόβουμε σε κύβους την ντομάτα (την έχουμε ξεφλουδίσει και ξεσποριάσει), το αγγουράκι (το έχουμε ξεσποριάσει), την πιπεριά και το κρεμμύδι
Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό. Σ' ένα μπολ βάζουμε το πληγούρι και όλα τα κομμένα λαχανικά και αλατίζουμε
Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ και περιχύνουμε το μείγμα. Ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε
Πηγή
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.