Οι υδατάνθρακες όπως είναι για παράδειγμα τα μακαρόνια, το ρύζι, η πατάτα και το ψωμί, εξ’ ορισμού δεν προκαλούν κορεσμό, σε αντίθεση με την πρωτεΐνη και το λίπος.
Επιπλέον, η πέψη τους διαρκεί 2 περίπου ώρες και για αυτό τους «χωνεύουμε» πιο γρήγορα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χορταίνουμε πιο δύσκολα με ένα γεύμα π.χ. με μακαρόνια και επιπλέον πεινάμε πιο σύντομα – συγκριτικά με ένα γεύμα π.χ. με κρέας.
Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν να επιλέγουμε μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες π.χ. μακαρόνια ολικής άλεσης και να τους συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα. Οι φυτικές ίνες ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού, καθυστερούν το ρυθμό της πέψης και επιτυγχάνουν, συνολικά, καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης.
Πηγή
Ισχύει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω έναν φίλο που του αρέσουν πάρα πολύ τα μακαρόνια με κυμά.
Όν=ντως εάν αρχίσει να τρώει δεν σταματάει ποτέ, μιλάμε για πολλά πιάτα. Άρα τώρα δικαιολογείται γιατι δεν σταματάει ποτε να τρώει το συγκεκριμένο πιάτο.Η γυναίκα του η καημένη φτιάχνει κατσαρόλες αλλά ποτε δεν δίνει σήμα ο εγκέφαλος στο στομάχι ότι πρέπει να σταματήσει.